Kütahya İzmir Manisa Uşak Afyonkarahisar Aydın! Meteorolojiden AFET uyarısı bu sefer çok ŞİDDETLİ geliyor

Türkiye önümüzdeki hafta itibari ile yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken Ege Bölgesi için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Sıcaklık 8 derece birden düşecek herkes tedbir alsın...
Kütahya İzmir Manisa Uşak Afyonkarahisar Aydın! Meteorolojiden AFET uyarısı bu sefer çok ŞİDDETLİ geliyor

Kütahya İzmir Manisa Uşak Afyonkarahisar Aydın! Meteorolojiden AFET uyarısı bu sefer çok ŞİDDETLİ geliyor - Ülkemizde son dönemde artan doğal afetler büyük tedirginlik ve endişe yaratırken yeni bir son dakika açıklaması daha yapıldı.

Dünyada yaşanan küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin başında yer alan Türkiye'de peş peşe yaşanan sel, fırtına ve dolu felaketlerine hortum gibi doğal afetlerde etkilenmişti. Daha önce Türkiye'de görülmeyen ani ve etkili sağanak yağışlar hayatı felç ederken yeni son dakika uyarısı yapıldı.

TÜRKİYE'DE BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK, GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta için beklenen hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de bu hafta kocakarı soğukları için son durum da belirlenmiş oldu. MGM raporunda "Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde hafta sonunda sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, Marmara’nın güneyi (Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir ), ile İç Ege’de (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak) hafif şiddette, Pazar ve Pazartesi günleri İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif yer yer orta şiddette, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde orta şiddette yer yer kuvvetli don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denilerek zirai don uyarısı yapıldı.

zirai-don.jpg

Yayımlanan rapora göre Türkiye Salı günü itibari ile Trakya ve Ege Bölgesi'nden yurda yeni girecek yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklıkları Salı günü Uşak'ta Çarşamba günü 16 dereceden 8 dereceye düşecek. Çarşamba günü ise tüm Ege bölgesinde gök gürültülü etkili sağanak yağış hakim olacak. Bu nedenle vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları ve yetkillerin de tedbir almaları istendi.