Köylüler susuzluktan şikâyetçi

Uşak merkez ilçeye bağlı Ciğerdede (Çakırlar) ve Banaz İlçesine bağlı Ovacık köyleri susuzluktan yakınarak bu sorunlarına çare bulunmasını istiyor.
Köylüler susuzluktan şikâyetçi

Köylüler, yılın 8 ayı susuz kaldıklarını, hayvanlarını sağlıksız sularla sulamaya çalıştıklarını ve tarım yapamadıklarını, içme sularını da civar sulardan taşıdıklarını belirttiler.

Uşak’a 5 kilometre uzaklıktaki Ciğerdede Köyü Çakırlar Mahallesinde 200 civarında insanın yılın 8 ayı su sıkıntısı yaşadığını kaydeden Emine Özçakır; “Ciğerdede Köyünün en büyük mahallesiyiz. Ancak, bulunduğumuz yer çukurda kaldığı için köy deposundan gelen terkos suyu yukarı mahallerde bitiyor. Kar ya da yağmur yağışı az olduğunda hiç suyumuz akmıyor. İçecek suyumuzu Belkaya gibi civar köylerden getiriyoruz” dedi.

Asıl sıkıntılarının hayvanlarını sulamada ve kullanımda olduğunu dile getiren Özçakır, “Hayvanlarımız için köyün meydanında bulunan kuyudan su temin ediyoruz. Bu ulara da köyün ortasından akan pis sular karışıyor. Biz zaten bu suları hiçbir şekilde kullanamıyoruz. Yetkilerden bu sorunumuza çare bulmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

MURAT DAĞI ETEKLERİNDE SU BULAMIYORLAR

Banaz ilçesine bağlı Ovacık Köyü ise Murat Dağı eteklerinde Uşak’a bağlı son yerleşim alanları arasında yer alıyor. Gediz, Büyük Menderes, Banaz çayı gibi Ege Bölgesinin bolluk ve bereket kaynağı sularının Murat Dağı’nın hemen altında yer alan Ovacık Köyü ise susuzluk sıkıntısı çekiyor.

Şehit babası Mustafa Kocaman köyünün susuz kalma nedenini şöyle açıklıyor: “Bizim köyümüz Murat Dağı eteklerinde ancak, konumu gereği tepede kalıyor. Murat Dağı’nın suları sağımızdan solumuzdan akıp gidiyor. Köyümüze uğramıyor. Bu yıl gibi kar yağışı da olmazsa su sıkıntımız had safhada oluyor. Köyümüze su temin edecek gölet ya da kuyu gibi bir çözümün hayata geçirilmesini yöneticilerimizden istirham ediyorum” dedi.