Köylüler 1247 rakımlı zirvede yağmur duasına çıktı

Uşak merkez ilçede son 15 gündür yaşanan kuraklık, köylerde de kendini hissettirmeye başladı.
Köylüler 1247 rakımlı zirvede yağmur duasına çıktı

Uşak’ın Merkez ilçeye bağlı Kayaağıl köyünde havaların kurak ve yağmursuz geçmesi nedeniyle köylüler kazanlarla yemek dağıtıp yağmur duası yaptı.

Bu yağmur duasını ilginç kılan olay, yağmur duasının 1247 metre yükseklikteki İtecik Tepesi’nde gerçekleştirilmesi oldu

Uşak’ın merkez ilçesine bağlı Kayaağıl köyünde havaların kurak ve yağmursuz geçmesi nedeniyle köylüler kazanlarla yemek pişirerek dağıttı. Daha sonra 1247 rakımlı laleleri ile meşhur İtecik Tepesi’ne çıkarak Köy İmamı Ahmet Bulut’un nezaretinde yağmur duası gerçekleştirdiler.

Yağmur duasını düzenleyen Fadime Özkan (65) ve eşi Hasan Özkan (67) köylülerden imece usulü ile yardım alarak organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirttiler.

Bahar ve yaz aylarında havaların çok kurak geçtiğini ve bölgede uzun süredir yağmur yağmadığını kaydeden Fadime Özkan, "Gerçekleştirdiğimiz yağmur duasına köy halkı da maddi katkıda bulundu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kazanlar kuruldu. Tarhana çorbası, et, nohut, yoğurt ve un helvası pişirerek duamıza katılan insanlarımıza ikram ettik.

Daha sonra köyümüzün Cami İmamı Ahmet Duman, köy halkımızın katılımıyla yağmur duası yaptı. Yağmur duasına katkıda bulunan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah" dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)