Kirasını düzenli ödeyen kiracı evden çıkarılabilir mi?

Kiracının kira ödemelerini düzenli olarak yapması durumunda evden çıkarılıp çıkarılamayacağı hem kiracılar tarafından hem de ev sahipleri tarafından merak ediliyor.
Kirasını düzenli ödeyen kiracı evden çıkarılabilir mi?

Kira ödemeleri kiracılık ilişkisinin en önemli unsurudur. Ev sahiplerinin en istemedikleri kiracı tipi kira ödemelerini aksatan kiracılardır. Ancak bazı zamanlarda düzenli kira ödemeleri yapmak bile bazı ev sahiplerini memnun etmiyor. Bundan dolayı da ev sahipleri bu kiracıları evden çıkarabilmenin yollarını arıyorlar. Düzenli kira ödemesi yapan bir kiracının evden tahliye edilmesi mümkün mü?

KİRACININ EVDEN ÇIKARILMA MESELESİ!

Kiracıların evden çıkarılmasının en kolay yollarından birisi kira ödemelerinde olan aksamalardır. Bu aksamalar gerekçe gösterilerek ev sahipleri hukuki yollarla süre alsa da kiracıları evden çıkarabilirler. Kirasını düzenli ödeyen kiracılar için ise bu durum pek de kolay değil.

Kira ödemesini yapan ve herhangi bir şekilde aksatmayan kiracıyı evden çıkarmak oldukça zordur ama imkansız değildir. Bunun için çok farklı gerekçelerin olması gerekiyor. Bu gerekçeler mahkemelerce de kabul edilmelidir. Ev sahibi kafasına göre bahanelerle mahkemeye giderek tahliye kararı verilmesini sağlayamaz.

Kiracı eğer ev sahibine ve ailesine kötü davranıyorsa, hakaret ediyorsa, kavga meydana geliyorsa ev sahibi kira sözleşmesini iddiasını ispat etmek koşuluyla sona erdirebilir. Bu durumda kiracının düzenli kira ödemesi yapmasının herhangi bir önemi olmayacaktır. Aynı şekilde komşuları ile kötü geçinen, komşularına hayatı çekilmez kılan kiracılar da ev sahipleri tarafından ispat yükümlülüğü koşulu ile evden çıkarılabilirler.

Ev sahibi evde esaslı tadilat yapacaksa kiracıyı evden çıkarabilir. Bu tadilat sırasında kiracının evde olması uygun olmayacağı için kiracının evden çıkışı sağlanabilir. Ancak tadilat sona erdikten sonra ev sahibi bu evi bir başkasına kiraya vermeden önce eski kiracısına teklif etmelidir. Aksi durumda tazminat ödemek zorunda kalır.

Ev sahibi eve gerçekten ihtiyaç duyuyorsa bu durumda da kiracı kira ödemesinden bağımsız olarak evden çıkarılabilir. Ancak ev sahibi bu durumu mahkeme önünde ispat etmeli ve mahkemeyi eve ihtiyacı olduğuna ikna etmelidir. Bu 2 yıllık bir süreç olsa da kiracı için kira ödemesinden bağımsız evden tahliyesi için karar alınabilir.