Kiracısına bunu yapan ev sahiplerine 2 yıl hapis cezası şoku

Kiracı ve ev sahipleri arasında sular bir türlü durulmuyor. Geçim sıkıntısına düşen ev sahiplerinin büyük bir kısmı çareyi kira fiyatlarını artırarak bulmaya çalışıyor. Ancak yaşanan o olay ev sahiplerini korkuttu! 2 yıla kadar hapis cezası şaşırttı.
Kiracısına bunu yapan ev sahiplerine 2 yıl hapis cezası şoku

Son olarak hükümet ev sahibi ve kiracılar arasındaki sıkıntıyı çözebilmek için yüzde 25 zam sınırı getirdi. Bu durum kiracıların işine gelirken, ev sahiplerinin büyük bir kısmı artan enflasyon karşısında yüzde 25’lik zam sınırı kararını çok beğenmedi.

Bazı ev sahipleri kiracıları ile yaptıkları sözleşmelerde diğer yılların zam oranını şimdiden garanti altına almaya başladı.

Ev sahipleri kiraya yapılan zamları beğenmeyince kira tespit davaları açmaya başladı. 2 taraf arasındaki gerginlik her geçen gün büyümeye devam ederken Kağıthane’de ilginç bir olay yaşandı. Kiracının açtığı dava ile ev sahibinin 2 yıla kadar hapsi istendiği öğrenildi.

ZAMLI YATIRMASINI İSTEDİ

Emekli bir kadın, ev sahibi ile anlaşmadı. Kendisini rahatsız ettiğini gerekçe göstererek dava açtı. 67 yaşındaki kadın ev sahibinden kirayı artırmasına yönelik peş peşe telefonlar almaya başladı. Kirasına zam yaptığını ifade eden ev sahibi bundan sonra kadından kirayı zamlı yatırmasını istedi.

Eşinin vefat ettiğini ve tek başına yaşadığını ifade eden kadın zamlı kirayı ödeyemeyeceğini söyledi. İki taraf arasındaki sular durulmazken, ev sahibinin 1.800 TL olan kirayı 6 bin TL’ye çıkardığı öğrenildi. Ev sahibi kiranın zamlı ödenmemesi halinde kiracının evi boşaltmasını istedi. Ancak kiracı bunu kabul etmeyince ev sahibi yaşlı kadını tehdit ederek evine zorla girip eşyalarını atacağını söyledi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Bunun üzerine yaşlı kadın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Kendisini tehdit ettiğinin söylenmesi üzerine ev sahibi için “Kadına Karşı Tehdit” suçundan 2 yıla kadar hapis istemi ile iddianame hazırlandığı ve ev sahibinin ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.