Kiracılara sürpriz borç! Sakın yapmayın ev sahibinin eline düşersiniz!

Kiracılar ile alakalı olarak sürpriz bir borç uyarısı yapıldı. Sık sık yapılan bir hata sonucunda kiracılar hesapta olmayan bir borç ile karşı karşıya kalıyorlar.
Kiracılara sürpriz borç! Sakın yapmayın ev sahibinin eline düşersiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan gerilimler son yıllarda oldukça arttı. Artık taraflar birbirlerine yasal yollarla zarar verebilmenin en ince ayrıntılarını bile araştırıp uygulamaya sokuyorlar. Bu şekilde taraflar mağdur olsalar da bunun yasal olmasından dolayı ellerinden bir şey gelmiyor ve zorunlu olarak kabulleniyorlar. Bu şekilde kiracılar hiç hesapta yokken ve akıllarından dahi geçmezken ev sahibine borçlu olabiliyorlar.

EV SAHİBİNE BU FIRSATI VERMEYİN!

Kiracılar nasıl ki ev kiralarken bunu belirli kurallar eşliğinde yapıyorsa evi tahliye ederken de benzer kuralları uygulamak zorundalar. Kiracının kira sözleşmesini yasal olarak sona erdirmesi gerekiyor. Bunun bazı yolları ve bunlar uygulanmadığında ev sahipleri için aradıkları ama bulamadıkları fırsat bizzat kiracı tarafından veriliyor.

Bir kiracı evden çıkıyorsa evi boşaltmış olması kira sözleşmesini veya kiracılığı sonlandırmaz. Kiracının evden çıktığının resmi olarak ispat edilebilir olması gerekir. Bunun için de ilk şart kiracı evden çıktıktan sonra anahtar teslimini kesinlikle ev sahibinin kendisine veya yasal vekiline yapmalıdır. Bu yapılmadığı takdirde kiracılık sona ermeyecek ve kira borcu işlemeye devam edecektir.

Kiracı evden çıkmış ve anahtarı komşuya bırakmış ise 6 ay sonra 6 aylık kira borcu olduğuna ve ödemesi gerektiğine dair icra tebligatı alabilir. Bu durumda kiracı istediği kadar evi boşalttığını söylesin ev sahibi haberim yok diyerek işin içinden çıkabilir. Zorunlu olarak o 6 aylık kira borcunu kiracı ödemek zorunda kalır.

Kiracı evden çıkacaksa evdeki eşyaları boşalttıktan sonra evin anahtarını ev sahibine veya yasal vekiline teslim etmeli ve buna dair de teslim tutanağı tutturup ev sahibinden imzalı bir belge almalıdır. Bu yapılırsa ev sahibinin yapacağı herhangi bir şey kalmayacağı için kiracı ileride sürpriz bir borç ile de karşılaşmaz.