Kiracılara kötü haber! Ev sahipleri jet hızıyla tahliye kararı çıkarıyor!

Kiracılar için tahliye taahhütnamesi şoku yaşanıyor. Ev kiralarken haberleri olmadan tahliye taahhütnamesi kiralayan kiracılar için mahkemeden tahliye kararı çıkartılıyor.
Kiracılara kötü haber! Ev sahipleri jet hızıyla tahliye kararı çıkarıyor!

Ev sahipleri kiracıları evden çıkarmak için her yolu denemeye devam ediyorlar. Bu çerçevede de yasal veya yasal olmayan tüm yollara başvuruluyor. Kiracılar ev kiralarken imzaladıkları kağıtlara dikkat etmemeleri durumunda hayatlarının şoklarını yaşıyorlar. Ev sahiplerinin bu son oyunu ile çok sayıda kiracı mağdur oluyor. Tahliye taahhütnamesini imzaladıklarını bilmeyen kiracılar bir anda mahkemeden haklarında çıkan tahliye kararları ile neye uğradıklarını şaşırıyorlar.

EMSAL KARAR VAR!

Tahliye taahhütnameleri oldukça tartışılan bir mesele olmaya devam ediyor. Oldukça fazla detayı bulunan tahliye taahhütnamelerini başlangıçta ispat etmek noktasında ev sahipleri sıkıntı yaşıyorlardı. Ancak geçtiğimiz aylarda Yargıtay’ın vermiş olduğu emsal bir karar tamamen kiracıların aleyhine oldu. Bu karara göre mahkeme kiracının attığı imzanın sorumluluklarını da yüklenmesi gerektiğine hükmetti. Bundan dolayı atılan imzanın tüm sorumluluğunun kiracılar tarafından karşılanması gerekiyor.

HABERSİZCE İMZALATIYORLAR

Ev sahipleri ev kiralamasını emlakçılar üzerinden yaptıklarında kiracılara çok sayıda belge imzalatıyorlar. Kiracı kira sözleşmesi için imza attığını zannediyor ama bu imzaladığı belgelerden birisinin tahliye taahhütnamesini çok sonradan mahkeme sürecinde öğreniyorlar. O zaman da mahkemede bundan haberinin olmadığını söylemesinin bir anlamı kalmıyor. İmza atıldığı için mahkeme belgeyi geçerli sayıyor ve işleme sokuyor. Bu da mahkemeden tahliye kararının çıkmasını sağlıyor.

OKUMADAN İMZA ATAN YANIYOR

Normalde imza atılan bir belgenin mutlaka okunduktan sonra imzalanması gerekiyor. Ancak kiracılar işlerinin çabuk ilerlemesi için emlakçı veya aracı üzerinden kendilerine sunulan tüm belgelere okumadan imza atıyorlar. Bu imza ile tamamen ev sahiplerinin oyununun tam ortasına düşmüş oluyorlar. Bu hatayı yapan kiracıların evden çıkarılması için ise ev sahipleri tarafından yasal işlem başlatmaları yeterli oluyor. Kiracılar bir anda kendilerini yeni kiralık ev ararken buluyorlar