Kiracılar ev sahiplerinden 100.000 TL alıyorlar!

Kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan anlaşmazlıklara son zamanlarda bir yenisi daha eklendi. Kiracılar evden çıkmak için ev sahipleri ile para pazarlığı yapmaya başladılar. Kiracılar ev sahiplerinden evden çıkmak için para isteyebilirler mi?
Kiracılar ev sahiplerinden 100.000 TL alıyorlar!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki kriz sona ermek bilmiyor. Herkes kendi açısından baktığı için bir türlü anlaşma sağlanamıyor. Son dönemlerde bunlara bir yenisi daha eklendi. Kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinden kiracılar para talep etmeye başladılar. Bu pazarlıklar ev sahipleri için can yakıcı olurken kiracılar çok ciddi maddi kazançlar elde edebiliyorlar.

KİRACI EV SAHİBİNDEN PARA İSTEYEBİLİR Mİ?

Kiracının ev sahibinden evi tahliye etmek için para istemesi esasında yasal bir durum değildir. Bunun kanunda herhangi bir yeri yok. Ancak bazı ev sahipleri bu para istemeye değil de istenen paranın miktarına itiraz ediyorlar. Taraflar bu konuda anlaşma sağladıklarında ortada yasalara engel bir durum olmuyor. Hatta kira sözleşmesinin iptali karşılığı olarak bu ödemelere zorlama ile de olsa yasal bir hüviyet kazandırılabilir.

100.000 TL İSTEYEN VAR!

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yapılan bu pazarlıklarda bazı kiracılar 100.000 TL talep edebiliyorlar. Hatta İstanbul’da lüks evlerde bu talep 1 Milyon TL’nin bile üzerine çıkabiliyor. Bu durum karşısında taraflar anlaşma sağladıklarında sorun çözülebiliyor. Kiracılar için çok tatlı olabilecek bu kazanç yeni bir durum olduğu için çok dillendirilmiyor. Ancak kiracılar bu konuda sürpriz bir uygulama ile karşılaşabilirler.

Kiracıların elde ettikleri bu maddi kazanç vergilendirilmiyor. Bu tamamen kayıt dışı tanımına giriyor. Türkiye’de tüm kazançların vergiye tabii oldukları düşünülürse burada çok farklı bir durum meydana gelebilir. Kiracıların kapısını vergi müfettişleri sürpriz bir şekilde çalabilirler. Bu da kiracıları oldukça zor bir duruma sokabilir.