Kiracıdan tahliye taahhütnamesi alan ev sahiplerine kötü haber!

Kiracılardan tahliye taahhütnamesi alarak avantajlı duruma geçen ev sahiplerine kötü haber verildi. Ev sahiplerinin tahliye taahhütnameleri iptal oluyor.
Kiracıdan tahliye taahhütnamesi alan ev sahiplerine kötü haber!

Tahliye taahhütnameleri son 2 yıldır oldukça yaygın bir hale geldi. Bu taahhütnameyi almadan ev sahipleri evlerini kiraya vermiyorlar. Bu da kiracıları oldukça zorluyor. Her ne kadar tahliye taahhütnamesinin bir zorlama, şart olarak öne sürülmesi mümkün olmasa da kiracılar hiç itiraz etmeden ev kiralarken bu talebe boyun eğmek zorunda kalıyorlar.

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ NE İŞE YARAR?

Tahliye taahhütnamesi ev sahibine çok büyük bir avantaj sağlamaktadır. Kira sözleşmesi yapıldığında ev sahibinin 10 yıldan önce bu kira sözleşmesini sona erdirmesi pek kolay değil. Ancak tahliye taahhütnamesi varsa ev sahibi taahhütnamede yazılı sürede kiracının evden tahliyesi için hukuki işlemlere başlayabiliyor. Bir anlamda tahliye taahhütnamesi kira sözleşmesi ile kiracılara verilen hakların ev sahiplerine iade edilmesi gibi bir işleve sahipler. Bu açıdan kiracıların aleyhinde bir durum meydana getiriyor.

EV SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER!

Bir ev sahibi kiracısını tahliye taahhütnamesi vermesine zorlayamaz. Lakin evi kiralamak isteyen kiracı buna itiraz etmiyor ve taahhütnameyi veriyor. Ev sahibi bu taahhütname ile büyük bir avantaj elde ettiğini düşünüyor ama evdeki hesap kimi zaman çarşıya uymuyor. Tahliye taahhütnameleri her zaman geçerli olmayabiliyor. Eğer bir ev evli bir kiracıya kiralanıyorsa tahliye taahhütnamesinde kira sözleşmesini yapan kiracının imzasının olması yeterli olmuyor. Tahliye taahhütnamesi her iki eş tarafından da imza altına alınmalıdır. İki eşin de imzası yoksa ev sahibinin elindeki tahliye taahhütnamesi sıradan bir kağıt parçası olmaktan öteye geçemiyor.

Tahliye taahhütnameleri ile alakalı olarak çokça tartışmalar yaşanıyor. Mahkemeler bu konuda enteresan kararlar verebiliyorlar. Bu kararlar ev sahipleri aleyhinde olabildiği gibi kiracılar aleyhinde de olabiliyor. Tarafların hukuki destek almadan tahliye taahhütnamesi kararı vermelerinin bedeli ağır olabiliyor.