Kiracı tahliye kararına rağmen evi boşaltmazsa ne olur?

Kiracılar hakkında ev sahiplerinin mahkemeden tahliye kararı aldırmaları sonucunda bu karara kiracıların direnmesi halinde yaşanabilecekler merak konusu oluyor.
Kiracı tahliye kararına rağmen evi boşaltmazsa ne olur?

Kiracılar için en büyük kabus ev sahibinin mahkemeden tahliye kararı çıkarmalarıdır. Bu karar kiracının evi boşaltmak zorunda kalacağı anlamına gelmektedir. Ancak bazı kiracılar bu karara dahi direnebiliyorlar. Ev sahipleri de bu durum karşısında ne yapabileceklerini bilemiyor ve kiracıları evden çıkarmanın yolunu doğru şekilde işletemiyorlar. Bir kiracı hakkında evden tahliye kararı verilmişse süreç nasıl işler?

MAHKEME KARARI KESİNLEŞMELİ!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalar kısa sürelerde sonuçlanamıyor. Mahkeme bir karar veriyor ve taraflar bu davayı istinafa taşıyorlar. Bu da bir süre daha sürecin uzamasına neden oluyor. Ancak istinaftan da karar çıkınca artık bu karar kesinleşmiş oluyor. Bu durumda ise mahkeme kararının uygulanması gerekiyor. Karar kesinleşmeden kiracının evden çıkarılabilmesi için herhangi bir adım atılamıyor.

İCRA DAİRESİNE BAŞVURULMALI

Mahkeme kararı kesinleşmesine rağmen kiracı eğer bu karara direniyorsa ev sahibinin icra dairesine başvuru yapması ve kiracının evden tahliye edilmesini talep etmesi gerekiyor. İcra dairesi mahkeme kararına istinaden kiracıya tebligat gönderip 7 gün içerisinde evi boşaltmasını istiyor. Kiracı bu 7 günlük sürenin sonunda evi boşaltmıyorsa o zaman bir sonraki aşamaya geçiliyor.

POLİS KAPIYA DAYANIYOR

Tüm tebligatlara karşın kiracı evi boşaltmamış ise icra memurları ve polisler konuta gidip işleme başlıyorlar. Bu aşamada eğer zaruriyet varsa kiracıya bir ek süre veriliyor. Bu süre 10-15 günü geçemiyor. Bu süre sonunda da kiracı evi boşaltmamışsa o zaman son işlem yapılıyor. Yine polis ve icra memurları konuta gidiyorlar. Kiracı evde olmasa bile evin kapısı açılarak eşyalar dışarı çıkarılıyor ve eşyalar da yediemine teslim ediliyor. Bu şekilde kiracının evi kolluk kuvvetlerince boşaltılmış oluyor.