Kimse beklemiyordu! Valilik ikinci bir duyuruya kadar SÜRESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ilan etti

3 Nisan Çarşamba günü gece yarısı 01:00 itibariyle süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik kararı son dakika açıklandı...
Kimse beklemiyordu! Valilik ikinci bir duyuruya kadar SÜRESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ilan etti

Kimse beklemiyordu! Valilik ikinci bir duyuruya kadar SÜRESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ilan etti - Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşın bayram telaşı başlarken bir yandan da seçim sonrası süreci devam ediyordu. Bazı bölgelerde seçim sonuçları kıl payı sonuçlanırken seçime itiraz süreci döneminde bazı gerginlikler de yaşanıyordu.

Bu gerginliklerin en çok hissedildiği bölgelerin başında Siirt'in Pervari ilçesi olarak öne çıkmıştı. Yaşanan olaylarda gerginlk had safhaya ulaşırken Valilik gerginliği bastırmak adına yeni bir karar açıkladı. Siirt Valilği gerginlik nedeniyle süresiz sokağa çıkma yasağı ilan etti.

SİİRT PERVARİ'Dİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ!

Siirt'in Pervari ilçesinde iki grup arasında belediye başkanlığı seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgada biri ağır 4 kişi yaralandı. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'den Pervari Belediye Başkanlığına seçilen Teyyar Özcan'ın yakınları ile ikinci sıradaki DEVA Partisi'nin adayı İsmail Bilen'in yakınları arasında ilçe merkezinde çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

Olaylar üzerine Siirt Valiliği acil açıklama yaparak sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini duyurdu. Yapılan açıklamada “İlimize bağlı Pervari ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerde, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 3 Nisan 2024 tarih ve saat: 01.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir” denilerek ikinci bir karara kadar süresiz sokağa çıkma yasağı kararı alındığı ilan edildi.

Yaralılar Siirt ve Şırnak'ta ki hastanelerde tedavi altına alınırken helikopterle Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken 41 yaşındaki yaralının durumunun ise kritik olduğu açıklandı. Olayla ilgili güvenlik güçlerinin soruşturması ise devam ediyor...