Kendisini pamuk sanan pofuduk poğaça tarifi! İster peynirli ister sade 1 tepsisi asla yetmeyecek

Sahur sofralarına, iftar menülerine, yemek davetlerine, çayın yanına gidecek hem pratik hem de lezzetli poğaça tarifi yapmak isteyenlerin aradıkları tarif bulundu.
Kendisini pamuk sanan pofuduk poğaça tarifi! İster peynirli ister sade 1 tepsisi asla yetmeyecek

Kendisini pamuk sanan pofuduk poğaça tarifi! İster peynirli ister sade 1 tepsisi asla yetmeyecek - Hamur işleri hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelirken hem Ramazan sofralarına hem de misafir menülerine yakışacak, isterseniz çocuğunuzun beslenme çantasına koyacağınız asla bayatlamayan poğaça tarifi açıklandı...

BAYATLAMAYAN MAYALI POĞAÇA TARİFİ! GEREKLİ MALZEMELER NELER?

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvı yağ

4 tatlı kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

1 paket kuru maya

6 su bardağı un (fazlası hamurun kıvamına göre ayarlanmak üzere 7 bardakta olabilir)

YUMUŞAK POFUDUK POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Hamur yoğurma kabının içerisine ilk olarak sıvı malzemeleri ekleyin ve parmağınızla sıcaklığını kontrol edin. Sıvı karışımın elinizi yakmayacak kadar ılık ama soğuk olmaması gerekiyor. Ardından yumurtayı da ekleyin ve çırpın.

Sonra diğer malzemeleri sırası ile ekleyin ve ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Ne kadar çok yoğurursanız hamurunuz o kadar özdeşleşecek ve poğaçalarınız o kadar lezzetli olacaktır.

Hamurun üzerini streç filmle kapatın ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamururun havasını alın ve bir tur yoğurun. Ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparak yuvarlayın. İster sade isterseniz arasına peynir koyarak peynirli poğaça yapıp tepsiye dizin.

15 dakika kadar üzerini örtüp tepsi mayasında bırakın. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpip 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...