Kazılan sokakları yüzünden hapis hayatı yaşıyorlar

Uşak Merkezde bulunan Işık Mahallesi Güzel ve Balat sokaklarda oturan vatandaşlar kazılan sokaklar yüzünden üç gündür evlerine girip çıkamaz oldu.
Kazılan sokakları yüzünden hapis hayatı yaşıyorlar

SALİH KILINÇ / Uşak’ın elektrik dağıtım ve pazarlama işini üstlenen Osmangazi Elektrik Dağıtım Pazarlama A.Ş. (OEPAŞ) tarafından havadaki elektrik hatlarının yer altına alma işi bir taşeron firmaya verildi. Firma da 21 Aralık Cumartesi günü Güzel Sokak ve Balat Sokakta eş zamanlı olarak çalışma başlattı. İki gün boyunca sokaklar kazıldı.

Ancak 23 Aralık pazartesi ve 24 Aralık günleri başlayan sağanak yağmur nedeni ile çalışma yapılmayınca her iki sokakta yaşayan insanlar kazılar yüzünden evlerine giremez ve çıkamaz oldu. Kazılan ıslak topraklarda evlerinin duvarlarına yığılınca eski evlerin duvarlarından içeri su sızmaya başladı ve her taraf çamur içerisinde kaldı. Resmen evlerinde hapis hayatı yaşamaya başladılar.

“BİR YANGIN ÇIKSA CAYIR CAYIR YANACAĞIZ”

Kendileri ile görüştüğümüz Güzel Sokak ve Balat Sokak sakinleri, “Evlerimizin önü iki gün boyunca kazdılar. Sonra da yağmuru bahane edip çektiler gittiler. Tam üç gün oldu. Adeta evimizde hapis hayatı yaşıyoruz. Şurada 76 yaşında tek başına oturan bir kadın var. Dizlerinden ameliyatlı. Kapısını bile açamıyor. Açsa çukura düşecek evinin her tarafı çamur içerisinde ne giriliyor ne çıkılıyor. Ayrıca Allah göstermesin bir yangın çıksa hepimiz cayır cayır yanacağız. Birimiz kalp krizi geçirse ambulans sokağa bile giremez. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz de vergi veriyoruz. Yazık değil mi bize? Resmen hapis hayatı yaşıyoruz. Bize bu muameleyi gösterenlere yazıklar olsun” şeklinde yakındılar.