Kansere fırça darbesi atan ebeye Bakan Koca’dan tebrik

Yakalandığı kanser hastalığını resim tutkusu ile yenen Ebe Gülümser Atak Akbay, görev yaptığı çocuk gelişim merkezi duvarlarına yaptığı resimler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da takdirine neden oldu.
Kansere fırça darbesi atan ebeye Bakan Koca’dan tebrik

Uşak İl Sağlık Müdürü Sedat Kavas’ın teşviki, maddi ve manevi desteğiyle çocuklara moral vermesi için görev yaptığı merkezin duvarlarını yaptığı resimlerle renklendiren Gülümser Ebe Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da dikkatini çekti.

Bakan Koca paylaştığı twitinde; “Gülümser Hanım 26 yıllık ebe. Uşak’ta, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışıyor. Hobisi, resim. Sağlıklı Hayat Merkezimizdeki çocuk gelişim odasının duvarlarını resimlemiş. Mucizelere tanık ellerin hünerleri az değilmiş. Resimlerini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum” şeklinde takdirlerini ifade etti.

KANSER HASTALIĞINI RESİM TUTKUSU İLE YENDİ

Evli ve 2 kız çocuğu annesi olan 26 yıllık Uşaklı Ebe Gülümser Atak Akbay’ın resme merakı çocuk yaşlarda başlar. Ancak Akbay’a 2017 yılında görev yaptığı Uşak Devlet Hastanesinde kanser teşhisi konur.

Akbay, kansere yakalandığı için dünyaya küsmez ve umudunu yitirmez. O dönem Uşak’ta görev yapan Onkoloji Uzmanı Dr. Utku Dönem Dilli, eşi ve kızlarının teşviki ile yetenekli olduğu resim sanatına sarılır.

Arada bir ameliyat olur ve kemoterapi tedavisi görür. Kanseri yenmeyi başarır. 2017 yılında Uşak Devlet Hastanesi girişinde bir resim sergisi açarak eserlerini burada sergiler.

Gülümser Ebe Uşaklılar arasında “Kansere fırça darbesi vuran kadın” olarak anılmaya başlar.

ÇOCUKLAR GELİŞİM MERKEZİNE SEVİNÇLE GELİYOR

Bakan Koca’nın Gülümser Ebe hakkındaki övgü dolu paylaşımı, tüm Uşak’ta sevinç yarattı. Gülümser Ebe, çocukların da hayata pozitif bakabilmeleri için görev yaptığı Sağlıklı Hayat Merkezi’nde bulunan Çocuk Gelişim Merkezi duvarlarına resim yapma önerisini Uşak Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas’a iletir. Kavas’da öneriye sıcak bakarak tüm masraflarını müdürlüğün karşılaması kaydı ile bu öneriye sıcak bakar.

Çocuk gelişim Merkezi uzmanları Gülümser ebenin duvarlara çizdiği resimlerin çocuklara pozitif enerji aşıladığını ve çocuklarla daha kolay iletişim kurmaya başladıklarını belirtiyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)