Kandırıldığını düşünen Karahallı halkı isyan etti.

Karahallı ilçesinde satılamayan 20 konutu almak için banka önünde kuyruğa giren ilçe sakinleri dairelerin başka illerden gelen emlak simsarlarına satıldığını öğrenince isyan etti.
Kandırıldığını düşünen Karahallı halkı isyan etti.

Konu ile ilgili  www.usakgundem.com ‘u arayarak öfkelerini dile getiren Karahallı halkı, ilçe halkı için yapıldığı iddia edilen TOKİ evlerinin Türkiye’nin değişik illerinden gelen emlak simsarlarına satıldığını ve kendilerinin kandırıldığını öne sürdüler.

İlçe halkı olayla ilgili şu bilgileir verdi: “Karahallı ilçesinde 2018 yılından bu yana yapımı devam eden 383 adet konut ve 4 adet işyeri olan TOKİ evleri değişik zamanlarda satışa çıkarıldı. Satılamayan son 20 daire ise satışı yapılması için Ziraat Bankası’na devredildi.

Ucuz fiyatla daire sahibi olmak isteyen ilçe halkından 100’ü aşkın insan, bankanın daireleri satışa çıkardığını öğrenince dün gece saat 19.00 dan itibaren banka şubesi önünde kuyruğa girdi.

Soğukta ve yağmurda sabaha kadar beklediklerini belirten ilçe halkı, sabah saatlerinde 20 konutun satıldığını öğrenince şaşkına döndü ve kimlerin bu dairleri aldığını öğrenince de isyan etti.

Haber merkezimizi arayan ilçe halkından kişiler; “Soğuk ve yağmurda bütün gece bekledik. Banka şubesinden sabah saatlerinde 20 konutun satıldığını ve beklemememizi söylediler.

Konuyu araştırdığımızda; Ankara Çorum ve Tekirdağ gibi değişik illerden gelen emlak simsarlarının birisinin 3 adet, diğerinin 4 adet daire aldıklarını öğrendik. Bu bize yapılan büyük bir haksızlıktır.

Hani bu TOKİ’ler Karahallı halkı ucuz daire sahibi olsun diye yapılmıştı? Demek ki birileri zengin olsun diye yapılmış. Bu haksızlığı kabul etmiyoruz” şeklinde yakındılar.

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)