Kamuya düşük KPSS puanıyla zabıta memuru alımı yapılacak!

Kamuda çalışmak isteyenler için yeni bir personel alım haberi geldi. Aktarılan son habere göre zabıta memur alımı için başvurular başlıyor. KPSS 65 puan ile yapılacak olan zabıta memuru alımı için şartlar ve detaylar belli oldu.
Kamuya düşük KPSS puanıyla zabıta memuru alımı yapılacak!

İŞKUR üzerinden yayımlanan son personel alım haberinin detaylarına göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na zabıta memuru alımı yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyenler için şu açıklama yapıldı:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacaktır”

Yapılacak zabıta memuru alımı için KPSS puan şartının yanı sıra ehliyet şartının da aranacağı ifade edildi. Başvuruların önümüzdeki ay alınacağı zabıta memur alımı için başvuru şartları ve alım detayları haberimizde!

ekran-goruntusu-2024-05-17-160604.png

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Zabıta memuru olarak çalışmak isteyenler için başvuru şartları belli oldu. Yayımlanan ilanda adayların taşıması gereken genel şartlar şu şekilde sıralandı:

  • TC vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • TCK’da belirtilen suçlardan mahkum olmamak
  • Erkek adaylar için askerlik durumu ile ilişiğinin olmaması ya da askerlik çağına gelmemiş olmak ya da hizmetini yapmış – ertelemiş olmak
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı ya da bedensel engeli olmamak
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

Zabıta memuru olarak görev almak isteyenler için başvuru detayları şu şekilde belirtildi:

“24.06.2024 tarihinden 28.06.2024 tarihi mesai bitimine kadar, başvuru formu ve yukarıda sayılan belgeler ile birlikte, boy ve kilo ölçümü yapmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü Şehit Er Mehmet Çadırcı Cad. No:50 Şirinkapı Buca/İZMİR adresinde mesai saatleri içerisinde şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır”

Başvurmak isteyen adayların KPSS’den 65 puan almış olması gerekiyor.