İzmir’de arı sokmasıyla ölümden dönen esnaf mesleğini değiştirdi

İzmir’de geçtiğimiz yıl eylül ayında arı sokması sebebi ile ölümden dönenen Mehmet Güneş, ölüm korkusu sebebi ile mesleğini değiştirdi. Güneş’in yeni mesleği şaşırtırken, ömür boyunca iğne kullanmak zorunda kalacağı ortaya çıktı.
İzmir’de arı sokmasıyla ölümden dönen esnaf mesleğini değiştirdi

Olay İzmir’de meydana geldi. 40 yaşındaki Güneş, şerbet şişesine düşen arıyı kurtarmak isterken parmağını arı soktu. 7 dakika sonra nefes almakta zorluk yaşan ve kızarmaya başlayan Güneş, yan komşusundan yardım istemiş ve komşusu hemen ekiplere haber vermişti.

Eski şerbetçi ustası arı korkusundan dolayı mesleğini değiştirdi. Yeni mesleği kuyumcu olan Mehmet Güneş, “Kuyumcuda hayatımız kurtuldu, şimdi kendimiz kuyumcu olduk” dedi.

"PARMAĞIMLA ARIYI ÇIKARDIM"

Başından geçen olayı anlatan Mehmet Güneş, “Meyve suyu işi yapıyorduk. Tepsinin içine arı girdi. Can çekişiyordu. Ben de onu parmağımla arıyı çıkardım. Daha sonra arı parmağımı soktu. Soktuktan sonra da hemen kuyumcunun yanına girdik. Allah razı olsun ambulans da çok hızlı bir şekilde geldi. İlk müdahaleyi yaptılar. Arı sokmasından sonra dükkanımızı değiştirdik. Arı buna vesile oldu. Şimdi artık arılardan uzak duruyoruz” diye konuştu.

"İĞNEYİ ÖMÜR BOYU YANIMDA TAŞIYACAĞIM"

Olaydan sonra tedavi olmak için hastaneye gittiğini ve doktor tarafından kendisine iğne verildiğini anlatan Güneş, şunları kaydetti:

“Artık iğneyi ömür boyu yanımızda taşıyacağız. Rabbim kimseye nasip etmesin. Ölüm geldi mi muhakkak ölümden kaçış yok. Biz tedbir amaçlı meyve suyu işini değiştirdik. Kuyumcuda hayatımız kurtuldu, şimdi kendimiz kuyumcu olduk.”

Komşusunun kuyumcu olmasında kendisinin de vesile olduğunu aktaran Köker, şu ifadelere yer verdi: “O gün benim müşterim vardı. Arkadaş geldi ve ‘fena oldum’ dedi. Arıya alerjisi varmış. Biz de ambulans çağırdık. Sedyeler dükkana sığmadığı için ben arkadaşı kucağıma alıp ambulansa koydum. Ölümden döndü. Arkadaşımızı şimdi kuyumcu yaptık. Herhalde arının da bir vesilesi var. Allah iş versin.”

Eski mesleğinde arının getiridiği ölüm korkusu yüzünden mesleğini değiştiren Mehmet Güneş artık kuyumculuk işi ile uğraşıyor.