İSTANBUL’DAKİ KARAHALLILILAR TARHANA GECESİ’NDE BULUŞTU

İstanbul’da faaliyet gösteren Karahallılar Vakfı tarafından her yılın son ayında düzenlenen ve bu yıl 29.su gerçekleşen “Geleneksel Tarhana Gecesi” Sultangazi Belediyesi Sahra Sultan Davet Salonu’nda yapıldı.
İSTANBUL’DAKİ KARAHALLILILAR TARHANA GECESİ’NDE BULUŞTU

Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Karahallı Kaymakamı Önder Çengel, Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu,  BJK Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Mican, Egeliler Birliği Dernek Başkanı Hüseyin Reşit Öz, Uşaklılar Vakfı Başkanı Rahmi Ekiz ve yönetim kurulu üyeleri,  Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan,  Prof. Dr. Cihan Aksoy ve eşi Dr. Meriç Aksoy, Karahallılar Vakfı kurucu başkanı Prof. Dr. Servet Karahan, eski vakıf başkanlarından Dr. Ercüment Bursalı, Ahmet Bursalı ve Bekir Sağsöz, Hanımlar Komisyonu onursal başkanı Op. Dr. Hatice Karahan,  Hanımlar Komisyonu başkanı Aysun Aysal, Gençlik Komisyonu başkanı Ersoy Yıldız, Karahallı Belediye Meclis üyesi Şerif Yüzbaşıoğlu, FB’li eski futbolculardan Mehmet Dilber, Dr. Özer Oktay, Diş Hekimi Zeliha Yiğenoğlu,  Eczacı Nazire Irak, Eczacı Fatma Derya, Avukat Muhammet Özer ile emekli eğitimci Celal Alakuş’un konuk olarak bulunduğu gecede 600 davetlinin katıldığı açıklandı.

Gençlik Komisyonu üyelerinden Kumru Gözde, Miraç Batuhan Aşık ve Cansu Aysal’ın sunuculuğunu birlikte yaptığı Tarhana Gecesi bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Gecenin açılış konuşması yapan Karahallılar Vakfı başkanı Şeref Özyurt, katılımcılara teşekkür ederek vakıf faaliyetleri hakkında kısa bilgiler verdi.

High Life Orkestrası’nın sahne aldığı gecede yemek müziği eşliğinde Karahallı’dan özel olarak getirilerek pişirilen tarhana çorbası ikram edildi.

Karahallılar Vakfı’na yapmış oldukları maddi ve manevi katkılarından  dolayı; Fevzi Acar, Mehmet Mesut Cirit, Mustafa Cirit, Muammer Akçay ve Ahmet Bursalı’ya birer plaket verildi. 

 Plaket töreninin ardından sahneye çıkan, Bülent Taş’ın hocalığını yaptığı  Gençlik Komisyonu folklor ekibi Ege yöresi oyunlardan oluşan bir gösteri yaptı. Ekibin gösterisi ve mahalli kıyafetler giyen kızların oyunları davetlilerden büyük alkış topladı.

Gençlerin ardından piste çıkan Karahallılar Vakfı folklor ekibi iki  zeybek oyunu oynayarak geceye ayrı bir renk kattı.