İstanbul Nevruz 2023 kutlanacak mı newrozu kutlama programı nerede sanatçıları kimler?

2023 Newroz programı İstanbul açıklandı! İstanbul newrozu nerede açıklanırken kutlama programı ve sanatçıları da belirlendi. HDP İstanbul Newroz programı da belli oldu.
İstanbul Nevruz 2023 kutlanacak mı newrozu kutlama programı nerede sanatçıları kimler?

İstanbul Nevruz 2023 kutlanacak mı newrozu kutlama programı nerede sanatçıları kimler? Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ederken baharın habercisi nevruz programı ile bahara merhaba demeye hazırlanıyor. 

Nevruz kutlamalarının en çok ilgi ile gerçekleştirildiği yerlerin başında yer alan İstanbul'da kutlamalar için yoğun bir çalışma sürerken İstanbullular da kutlamaların yapılacağı alanı ve kutlama programını araştırmaya başlamıştı. Kutlamalar hakkında ilk bilgiler açıklandı. 2023 İstanbul Newroz programı kutlama alanı ve saati belli oldu. 

HDP İSTANBUL NEWROZ PROGRAMI! İSTANBUL NEWROZU NEREDE 2023?

İstanbullular için HDP tarafından organize edilecek olan nevruz kutlama programı için adres yine Yenikapı etkinlik alanı olarak ilan edildi. Doğanın uyanışı ve bahar bayramı olarak kutlanan nevruz etkinliği Yenikapı etkinlik alanında saat 11:00 itibari ile başlayacak. 

Etkinlik programı kapsamında İstanbul'da Namık Kemal Caddesi ile bu caddeye çıkan tüm cadde ve sokaklar, bağlantıya uygun noktalardan kapatılacak, Şehit Vefa Kara Kurdu Üst Geçidi, Yenikapı İDO İskelesi ile Yenikapı Miting Alanı Arası Yanyol (Yenikapı Etkinlik Alanı İç Yolu), Mahramacı Sokaklar trafiğe kapatılacak. 

NEVRUZ SANATÇILARI KİMLER, HANGİ İSİMLER SAHNE ALACAK?

Kutlamada sahne alacak sanatçılar hakkında ise an itibari ile resmi açıklama yapılmadı. Ancak kutlama programı kapsamında her sene olduğu gibi sevilen isimler ve yerel sanatçıların sahnede en sevilen şarkılarını söylemesi ve nevruz ateşi yakılması gibi etkinliklerin yapılması bekleniyor.