İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir aman dikkat! Sabah saat 06.00’da açıklandı

Sabah erken saatlerinde başta İstanbul, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir olmak üzere tüm Türkiye için açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamasında hava durumunu il il açıkladı. Sağanak yağışların sona erdiği ifade edildi. Ancak..
İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir aman dikkat! Sabah saat 06.00’da açıklandı

MGM, yaptığı açıklamasında bugün az da olsa yağış görülebileceği yerleri sıraladı. Buna ek olarak kuvvetli rüzgar uyarısında bulunan Meteoroloji, günlük hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamasında, “Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli çevreleri, Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir’in batı kıyılarının sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor” ifadelerini kullandı.

UYARI YAPILDI

Hava sıcaklıklarını açıklayan Meteoroloji, rüzgar konusunda da uyarı yaptı. Şiddetli esmesi beklenen rüzgarın çatı uçması ve ulaşımsa aksamaların görülebileceğini ifade eden Meteoroloji, “Rüzgârın; Marmara'nın batısında devam eden kuvvetli rüzgarın etkisini arttırarak Çanakkale, Edirne'nin güneyi ve İstanbul'un kuzey ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına (40-60, hamlesi 75 km/saat), Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli fırtına (50-70, hamlesi 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” diyerek vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da uyardı!

640x360.jpg

HAVA SICAKLIĞI VE RÜGAR BİLGİSİ DE AÇIKLANDI

Meteoroloji, ek olarak açıklamasında hava sıcaklığı ve rüzgar bilgisi hakkında da bilgi verdi. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ifade edilirken, mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde bir sıcaklık görülebileceğini belirti.

Rüzgar konusunda da özellikle Güneydoğu bölgelerinde, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtınanın görülebileceği ifade edildi. Bu kapsamda vatandaşların hazırlıklı olması gerektiği açıklandı.