İphone Patlaması Apple’a Dava Açılmasına Neden Oldu

Geçtiğimiz günlerde teknoloji dünyasını ilgilendiren bir gelişme yaşandı. ABD’li bir bilim insanı Apple’ı dava etti. Davanın gelişmeleri ve sonuç merakla bekleniyor. Peki, Apple neden dava oldu?
İphone Patlaması Apple’a Dava Açılmasına Neden Oldu

Bilim İnsanından Apple Davası

iPhone, bilindiği üzere Apple markasına ait olan mobil cihaz serisi. Son derece kullanışlı olması ile bilinen iPhone, aynı zamanda pek çok özelliğe sahip. Dünya üzerinde milyonlarca farklı birey iPhone kullanıyor ve yeni bir telefon almak istediğinde de yine iPhone’ın farklı bir modelini tercih ediyor. Öte yandan Apple’ın iyileştirmeye gitmek adına her yıl düzenli olarak yeni modeller geliştirdiği görülmektedir.

Apple’ın geliştirdiği iPhone marka mobil cihazlar hem farklı özelliklere sahip olması ile hem de kaliteli olması ile tercih ediliyor. Ancak geçtiğimiz günlerde pek çok insanı şaşırtan bir gelişme yaşandı. Robert De Rose isimli bilim insanı Apple’a dava açtı. Robert De Rose’nin bu davasının sebebi ise 2019 yılında yaşanan bir olay. Rose’nin aktardıklarına göre 2019 yılında Apple markasına ait iPhone cihaz pantolonunun cebindeyken patladı. Bunun üzerine Rose durumu Apple’a bildirdi.

Olay 2019’da Oldu

O dönem Apple iPhone X kullanmakta olan Rose, bir anda durduk yere cep telefonunun cebindeyken patladığını ve patlama neticesinde çıkan yangında bacağında ikinci derece yanık oluştuğunu iletiyor. Ani bir sesle irkildiğini ancak ilk başta ne olduğunu anlamadığını belirten Rose, daha sonra acı içinde kıvranmaya başladığını ve telefonu cebinden çıkarttığında cihazın küle döndüğünü belirtiyor.

Rose bu talihsiz olayın ardından Apple ile iletişime geçtiğini ancak konuya dair kendilerine geri dönüş yapmadığını belirtiyor. Bunun üzerine Rose Apple’a dava açmaya karar verdi ve olayın yaşanmasından 2 sene sonra konuya ilgili olarak Apple’a dava açıldı. Davanın ne zaman ve nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu. Eğer Rose davayı kazanırsa Apple’ın kendisine yüklü bir miktar ödeme yapması bekleniyor. Her ne kadar ödenecek olan tutar Apple’ı olumsuz etkileyecek olmasa da Apple’a olan bakış açısının değişmesinden korkuluyor.

Telefon patlama olayları daha çok Android cihazlarda meydana geliyordu ancak Apple cihazda meydana gelen patlamanın neden kaynaklı olduğu bilinmiyor.