İlk kez Uşak’a gelen öğrenciler için Uşak Kültür Rotası etkinlikleri düzenlendi

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak İl Özel İdaresinin finansmanını sağladığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organize ettiği Uşak Kültür Rotası etkinlikleri kapsamında gençlerle bir araya geldi.
İlk kez Uşak’a gelen öğrenciler için Uşak Kültür Rotası etkinlikleri düzenlendi

Geziye, Uşak Üniversitesine bu yıl kaydolmuş, KYK yurtlarında kalan öğrencilerle, başka ülkelerden gelmiş yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Vali Ergün ve öğrenciler, önce Baltalı Köyü göleti çevresinde yürüdü. Öğrenciler daha sonra Banaz İlçesine giderek buradaki termal tesislerde suya girdi ve gönüllerince eğlendi.

Uşak Valiliğinin destek ve himayelerinde Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen Uşak Kültür Rotası Etkinlikleri Pazar günü Baltalı Göletindeki yürüyüşle başladı. Bu etkinlikler kapsamında;

Uşak Üniversitesi 1. Sınıf öğrencilerine ve Uşak Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu Uluslararası öğrencilere Uşak’ı ve Uşak’ın tarihi, kültürel, turistik, doğal güzelliklerini ve niteliklerine tanıtmak öğrencilerin, Uşak’ın birer kültür elçisi ve tanıtım gönüllüsü olmasını sağlamak amacıyla yapılan bu etkinliklere katılan öğrencilerin çoğunluğu KYK’da kalan öğrenciler öncelikli olmak üzere davet edildiği belirtildi.

Baltalı Göleti mevkiinde 50 öğrenci ile yürüyüş gerçekleştirilmiş yürüyüşün ardından yemek ikramı (sucuk ekmek ve içecek) yapılarak hep biröğrencilerle türkülerle güzelleşen sohbetin ardından geziye katılan öğrencilerimize güikte türküler söylendi ve sohbet edildi. Daha sonra Uşak Valisi Dr. Turan Ergün öğrencilere, günün anlam ve önemini hatırlatan küçük hediyeler verdi.

Daha sonra Vali Ergün kafileden ayrıldı Öğrenciler, Banaz Hamamboğazı Termal tesislerine geçerek burada şifalı sularıyla meşhur termal yüzme alanında eğlenceli zaman geçirdiler.

Uşak tanıtım gezileri yıl boyunca devam edecek

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen; “Uşak Kültür Rotası etkinlikleri Projesi ile ilgili şu bilgiler verildi: ”Ekim 2022- Mayıs 2023 Ulubey Kanyonları, Blaundos Antik Kenti, İnay Hanı, Cam Teras, Taşyaran Vadisi, Clandıras Köprüsü, Sebaste Antikk Kenti, Evrenli Parkı, Eşme Mesatimmolos ve Kilimevi, Takmak Müze Evi, Uşşak Arkeoloji Müzesi, Uşak Atatürk Evi, Ulu Camii, Burma Cami, Dokuyan Eller ve Dokur evi, Tarihi Uşşak Evleri, İskender Pala halk Kütüphanesi destinasyonlarında gezi ve tanıtım etkinlikleri 14 farklı grupla süreçte devam edecek.

Uşak Kültür Rotası Etkinliklilerinin bir diğer alanı ise “117 KÖY BİNLERCE GÖNÜL” le buluşmak için gerçekleştirilen etkinlikler kapsamakta. Köy okullarındaki öğrenciler ile buluşmak üzere yapılan bu etkinlikler Ekim 2022- Mayıs 2023 tarihleri arasında 117 köy okulunda binlerce öğrenci, öğretmen, idareci, köy muhtarı ve ihtiyar heyeti, veli ile bir araya gelinecektir.

Bu etkinliklerde;

Köy okullarına kitap bağışı, milli, manevi ve kültürel değerlerimizi yansıtan eğitici tiyatro oyunları, gezici kütüphane hizmeti, kütüphane üyeliği, mini konserler, arkeoloji atölyeleri ve bilgilendirmeleri, kültürümüz ve geleneklerimiz üzerine söyleşi ve konferanslar, halk oyunları gösterileri, Uşak temalı etkinlik ve hediyeler, sinema, müze ziyaretleri, Uşak’ın tanıtımına yönelik etkinlikler ve geziler ve daha birçok etkinlikle 6 ay boyunca Uşak Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak yollarda olacağız.”

(SALİH KILINÇ / HABER)