İçişleri Bakanlığı KPSS 70 puanla MEMUR ALIMINA başlıyor! 18 yaş üstü dikkat

Personel alımları her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre İçişleri Bakanlığı KPSS 70 puanla memur alımına başlıyor. Başvurulara ilişkin detaylar ve merak edilenler haberimizde! İşte İçişleri Bakanlığı personel alımı..
İçişleri Bakanlığı KPSS 70 puanla MEMUR ALIMINA başlıyor! 18 yaş üstü dikkat

Aktarılan son personel alım haberinin detaylarına göre İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Sınav Yardımcısı sözlü sınav ile personel alımı yapılacak. 8 adet Avrupa Birliği Uzman yardımcısı kadrosuna yapılacak personel alımları için sözlü sınavın 14 Mart 2024 tarihinde yapılacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı İŞKUR üzerinden yayımladığı kamu kurumları personel alımlarına ilişkin, “çişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 8 adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosuna personel istihdam edilmek üzere 14 Mart 2024 tarihinde Ankara’da giriş (sözlü) sınavı yapılacaktır” açıklaması yapıldı.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Yayımlanan personel alımında başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1989 tarihinden sonra doğanlar)

ekran-goruntusu-2024-02-10-154609.png

2022-2023 yıllarında yapılmış olan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP(36)” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla ilan edilen kadro sayısının en fazla dört katı aday arasına girmek (sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş (sözlü) sınavına alınır)

İlginizi çekebilecek diğer personel alım haberleri:

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağı belli oldu. 12 – 16 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvuruların elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceğinin altı çizilmedi.