İçişleri Bakanlığı en az 27 bin TL maaşla personel alıyor! BAŞVURULARI KAÇIRMAYIN

Personel alımlarını takip edenlere güzel haber geldi. Aktarılan son habere göre İçişleri Bakanlığı en az 27 bin TL maaşla personel alımı yapıyor. Başvurular başlarken, son başvuruların 26 Nisan tarihine kadar devam edeceği belirtildi.
İçişleri Bakanlığı en az 27 bin TL maaşla personel alıyor! BAŞVURULARI KAÇIRMAYIN

İçişleri Bakanlığı, bünyesine farklı mesleklerde personel alımı yapacak. KPSS puan şartı ile yapılacak alımlarda adayların taşıması gereken şartlar ve alım yapılacak meslekler tek tek açıklandı.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Bakanlık, İŞKUR üzerinden yaptığı açıklamasında KPSS puan şartı ile bünyesine sözleşmeli personel alımı yapacak. Adayların belirtilen başvuru şartlarını taşıması gerektiğinin altı çizildi. Bakanlık yayımladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

KPSS 60 PUAN ŞARTI VAR

“657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde; Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere toplam 1608 boş pozisyon unvanları için personel alımı yapılacaktır”

Yapılacak olan personel alımında KPSS puan şartının 60 olduğu belirtildi. 60 ve üzeri KPSS puanı olan adayların tercih sıralamasına göre pozisyon sayısının en fazla 4 katına kadar aday çağırılacak.

HANGİ MESLEKLER İÇİN ALIM YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı’nın binden fazla personel alımı yapacağını duyanlar hangi meslekler için alım yapılacağını merak ediyor. Aktarılan son habere göre alım yapılacak meslekler şu şekilde:

“Büro memuru, mühendis, avukat, teknisyen, destek personeli, tekniker, mimar, arşiv uzmanı, koruma ve güvenlik görevlisi, çağrı karşılama personeli ve programcı”

ekran-goruntusu-2024-04-04-144207-min.png

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Adayların hem genel hem de özel başvuru şartlarını taşıması gerekiyor. Genel başvuru şartları şu şekilde:

  • TC vatandaşı olmak
  • 657 sayılı Kanun’da yer alan şartları taşıması
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Kanunda belirtilen suçlardan mahkum olmamak
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmaması
  • Çalışmasına engel olabilecek akıl hastalığının olmaması

İlana ilişkin özel başvuru şartlarını İŞKUR üzerinde yer alan İçişleri Bakanlığı personel alım metni üzerinden görüntüleyebilirsiniz.