Herkesin beklediği GÜZEL HABER geldi Uşak Çanakkale Balıkesir Kütahya Manisa Denizli İzmir

Herkesin beklediği güzel haber resmen geldi! Sabah erken saatlerde önemli açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, havaların artık mevsim normallerine geleceğini belirtti. Hafta sonu Türkiye genelindeki soğuklar artık ülkemizi terk ediyor!
Herkesin beklediği GÜZEL HABER geldi Uşak Çanakkale Balıkesir Kütahya Manisa Denizli İzmir

MGM, yaptığı açıklamasında bugün son yağışların etkili olacağı bölgeleri tek tek sıraladı. Vatandaşların yağışlar karşısında tedbir alması gerektiğini ifade ederken, yarın sabahtan itibaren yağışların etkisini kaybedeceği belirtildi.

METEOROLOJİ UYARDI

Günlük hava durum tahminlerini sıralayan resmi kurum uyarılarını il il yaptı. Güncel hava durumuna ilişin açıklamaya yapan MGM, şunları kaydetti:

"Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Ankara çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Anadolu’nun doğusu, Siirt çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır"

ekran-goruntusu-2024-03-23-095114-min.png

BUZLANMA VE DON OLAYLARINA DİKKAT

Buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Meteoroloji, özellikle sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayının beklendiğini belirtti. Bu sebeple yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirini alması gerektiği belirtildi. Özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının olabileceğinin de altı çizildi.