Hepimizin mutfağında var her gün kullanıyoruz! Hemen ÇÖPE ATIN yemek değil KANSER yapıyor

Dünyada her geçen gün görülen kanser vakalarının sayısında büyük artış yaşanırken mutfaklarda her gün kullanılan o ürünün de kansere neden olduğu ortaya çıktı. Hemen çöpe atın, kaldırın!!!
Hepimizin mutfağında var her gün kullanıyoruz! Hemen ÇÖPE ATIN yemek değil KANSER yapıyor

Hepimizin mutfağında var her gün kullanıyoruz! Hemen ÇÖPE ATIN yemek değil KANSER yapıyor - Tüm dünya genelinde görülen kanser vakalarının sayısında her geçen gün artış yaşanırken uzmanlar evlerde muftakların vazgeçilmezi haline gelen o ürün için son dakika uyarısında bulundular.

Artık tüm mutfaklara giren ve her gün kullanılan teflon tavalar bir kere daha tartışma konusu oldu. Uzmanlar teflon tavaların zararları hakkında uyarılarda bulunurken bu tavaların kanser saçtıkları iddia edildi. Çizilen teflon tavaların içerisinde bulunan kimyasal maddeler ne yazık ki sağlık açısından pek çok zararlı maddeyi barındırıyor.

TEFLON TAVANIN ZARARLARI! TEFLON TAVA VE TENCERELER KANSER YAPAR MI, ÇİZİLEN TEFLON TAVA KULLANMAK ZARARLI MI?

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Ensari Özay, yemek pişirmede sık kullanılan teflon tavalarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu ve tavsiyelerini paylaştı.

Teflon tavaların yıllardır kullanılmakla beraber zararlı etkilerinin de halen araştırıldığını belirten Doç. Dr. Müge Ensari Özay, “Teflon tavalar ile ilgili toplum sağlığına verdiği zararlardan ötürü açılmış davalar var. Bu davalardan birinde 2005 yılında ABD Çevre Koruma Dairesi, teflon yapımının önemli bir bileşeni olan C8 olarak bilinen maddenin sağlık tehlikelerini onlarca yıldır örtbas ettiği için ilgili firmaya para cezası verdi. Teflon yapımında kullanılan PFOA (Perfloroalkil asit) olarak da bilinen C8 maddesinin kansere neden olduğu biliniyor. 2006 yılında EPA, PFOA'nın olası insan kanserojen sınıflandırmasında olduğunu doğruladı. Kanserin yanı sıra kadınlarda düşük riskini de artırdığını da söylemek mümkün.” dedi.

Uzmanlar teflon tavaların aşırı ısındıklarında sağlık açısından risk barındırdığı ifade edilirken çizilen teflon tavaların kansorajen madde olarak kabul edildiği ifade edildi. Bu nedenle çizilen teflon tavaların mutlaka atılması ve asla kullanılmaması istendi.