Güvenlik kameraları Uşak'ın köylerine huzur getirdi

Uşak Merkez İlçe ve diğer ilçelerin köy yollarına vatandaşların güvenli, huzurlu bir ortam içinde yaşaması amacıyla kameralar yerleştirildi.
Güvenlik kameraları Uşak'ın köylerine huzur getirdi

Konu ile ilgili bilgi veren Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, “İl Özel İdaremizce Merkez ve İlçe Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın güvenliğini ve asayişini sağlamak amacıyla 2014-2015-2016 yıllarından bugüne kadar 89 noktada 356 Güvenlik Kamera Sistemi kurulmuştur. İdaremizce Güvenlik Kamera Sistemlerinin Bakım-Onarımları yapılmaktadır” dedi.

Nacar, “Uşak İl Özel İdaresi olarak kırsal altyapı yatırımları yanında köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın emniyet ve güvenliğin sağlanmasında İl Jandarma Komutanlığımıza destek olmak için köy kamera güvenlik sistemleri yapımına 2019 yılında da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu kameralar sayesinde köy giriş ve çıkışlarının 7 gün 24 saat sürekli gözlenebildiğine dikkat çeken Nacar, köylere giriş-çıkış yapan şüpheli araç ve şahısların anında tespit edilebileceğini de sözlerine ekledi..

Öte yandan, köylerine güvenlik kamerası kurulmasından memnun olduklarını ifade eden köy sakinleri, “Buralara güvenlik kamerası takılmasından memnun olduk. Asayişin sağlanması açısından faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu kameraların yerleştirilmesi jandarma devriyelerinin görevlerini yapmasına yardımcı olacaktır. Tabi ki güvenliğimiz için bizde jandarmamıza yardımcı olacağız” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.