Güncel Korona Verileri Açıklandı

Güncel Korona verileri açıklandı. Vaka sayılarında artış görüldüğü gözlenirken İstanbul’da ise kırmızı renk alarmı vardı.
Güncel Korona Verileri Açıklandı

6 Mart 2021 Korona verileri açılımın ilk cumartesi gününe gölge düşürdü. 702 yeni hastayla birlikte 11 bin 770 vaka tespit edilerek 64 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Özellikle kısıtlamaların kaldırılmasıyla insanların sokağa çıktığı bu Cumartesi gününde yapılan açıklamalara göre rakamların yükseliş ivmesinde olduğu gözlendi. Sağlık bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda dün verilen verilerle bugün verilen veriler arasında büyük bir fark olmasa da yukarı doğru bir grafik oluşu uzmanlar tarafından özellikle kısıtlamaların kaldırılmasıyla ortaya çıkan endişelerin arttığını gösterdi.

Cumartesi Günü Endişesi

Verilen rakamlara göre bugün gerçekleştirilen test sayısı 138.592 ve pozitif sayısına oranı dünkü rakamlarla hemen hemen aynı. Bu durumda bugün ve dün verilerinde büyük bir fark olmasa da özellikle sosyal medyada paylaşılan ve haber konusu olan kalabalık alanların fazlalığı, sosyalleşmenin yükselişe geçmesi gibi korkutan ve endişeye sürükleyen haberler yetkilileri alarma geçirdi. Sıklıkla sosyalleşmenin ne denli risk içerdiği hakkında bildiriler ve demeçler yayımlanıyor. Bakan Koca bu durumun altını çizerek halkı bir kez daha sosyalleşmeye ilişkin riskli durumlara karşı uyardı.

Kısıtlama Öncesi Verileri

Kasım ayı verilerine bakıldığında vaka sayılarının özellikle Aralık ayına uzanan rekor düzeylere çıktığı bir seviye artışına sahip olduğunu görüyoruz. Yetkililer kısıtlamalarla birlikte bu rakamların aşağı çekilerek hem vaka hem de vefat sayılarını kontrol altına almayı başardıklarını ancak kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılma kararının sayılardaki tansiyona bağlı olduğu açıklanıyor. Özellikle bugün kısıtlamaların kaldırıldığı ilk tatil günü olması nedeniyle özellikle İstanbulda eski günleri aratmayan bir insan yoğunluğu yaşandı. Bu yoğunluk özellikle yetkilileri yeni önlemler almaya yöneltebilir.

Kısıtlamalar Yeniden Başlar mı?

Kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması kararının ardından yaşanan yoğunluk birçok kişinin sosyalleşmesini sağladı. Ancak bu tehlikeli sosyalleşme durumu önümüzdeki günlerde yeni kısıtlamaları gündeme getirebilir. Özellikle kalabalık insan toplulukları nedeniyle artan yakınlaşmalar birçok kişinin virüsü yayasına yol açıyor. Okulların da etkisiyle yayılım olup olmayacağı önümüzdeki 10 gün içinde belli olacak.