Garip gurabanın iyilik meleği; Eda Abla

Eda Sarol Tuncer adlı 3 çocuk annesi genç kadın, kurduğu; Uşak Anadolu Toplum Derneği vasıtası ile Ramazan ayı ve bayramı boyunca kimsesizlerin kimi olmak için koşuşturdu durdu.
Garip gurabanın iyilik meleği; Eda Abla

Dernek vasıtası ile yasal olarak topladığı yardımları ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu kaydetti. Eda Abla, kendi gelirinin yarıısnı da sürekli yardıma muhtaç insanlar için harcadığını da belirtti. 

Uşak Anadolu Toplum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eda Sarol Tuncer, “Çocuklar üşürse vicdanlar da üşür. Bir muhtacın elinden tutmak her Müslümana nasip olmaz. Bir kadın çaresizliğinden dolayı yanlış bir iş yapıyorsa, bu bütün Müslümanlığın günahı ve ayıbıdır.

Dünyada hiçbir çığlık, bir annenin evlatları için yaptığı feryat kadar acı olamaz. Garibe; “Allah versin” diyen insanoğlu, peki sana kim verdi?

Çirkin hayatlar yoktur. Onu çirkinleştiren insanlar vardır. Kimi hırsından kimi vicdansızlığından. Yoksulluğun sebebi yokluk değil, açlığı görmeyen tokluktur.

Mevkiimiz, ırkımız, semtimiz ne olursa olsun gideceğimiz yer Rabbimizdir. Bir insanın çaresizliğini görmüyorsa göz sen göster. Garip gülerse dünyada güler. Vicdanlar rahat eder” dedi.

Tuncer, derneği vasıtası ile yardıma muhtaç kimselere yardım etmek isteyen hayırseverlerin, 05436967526 nolu telefon vasıtası ile dernekleri ile irtibata geçebileceklerini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler