Fahiş yemeğe boykot yapılacak! 20-21 Nisan'da..

Son dönemlerde piyasada hızla artış gösteren fiyatlara vatandaşlar büyük tepki gösteriyor. Özellikle restoran ve kafelerdeki fiyatlar dudak uçuklatırken, 1 kurabiyenin fiyatının 110 TL olması akıllara durgunluk verdi! Sosyal medyada boykot başlatıldı.
Fahiş yemeğe boykot yapılacak! 20-21 Nisan'da..

X sosyal medya üzerinden Fahiş Yemeğe Boykot etiketi kısa süre içerisinde gündem oldu. Ödedikleri fişleri sosyal medya üzerinden paylaşmaya başlayan kullanıcılar büyük dikkat çekti. Özellikle yemek sektöründeki fahiş fiyat artışının kısa süre içerisinde durdurulması gerektiğini ifade ederek, bir kurabiyenin 110 TL olmasına isyan etti.

20-21 NİSAN’DA GİTMEYECEKLER

Milliyet’in aktardığı habere göre bir orta boy pizza fiyatının 800 TL, 2 porsiyon köfte ve bir salataya verilen 750 TL vatandaşların tepkisini çekiyor. Sosyal medyada Fahiş Yemeğe Boykot etiketi ile binlerce kişi peş peşe paylaşım yaparken, 20 – 21 Nisan tarihleri arasında kafe ve restoranlara gitmeme çağrısında bulunuldu.

HAKSIZ FİYAT DEĞERLENDİRME KURULU

Konuya ilişkin CNN Türk’te gündeme dair önemli soruları yanıtlayan Bakan Bolat, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu getirildiğini söyleyerek, şunları aktardı:

“Fahiş fiyat artışıyla ilgili olarak getirilen rekabet kanununda bu değişiklikleri yapacağız inşallah. Fahiş fiyat artışına karşı alt sınır uygulaması, 2020’de çıkan kanunda 10 bin lira yazıyordu, 2024 yılı başında rakam değer artışından sonra 52 bin 500 liraya çıkmıştı, bizim teklifimiz 80 bin liraya çıkarmak. Üst sınırda da 100 bin lira yazıyordu, değer artışından sonra 525 bin liraya yükselmişti, bunu da 800 bin liraya çıkaracağız. Teklifimiz bu ama Parlamento ne karar verirse o. Mutlaka caydırıcı olacaktır, önemli olan uygulamaları tavizsiz şekilde yapmak”

FAHİŞ FİYATA KARŞI YAPILMASI GEREKENLER

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulayanların boykot edilmesi gerektiğinin altını çizerek, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların mutlaka hem bakanlığa şikayet etmesi hem de alışveriş yapmayarak o işletmeyi cezalandırma gerektiğini söyledi.