Ev sahibinin eve ihtiyacım var bahanesine mahkeme engeli!

Ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarmak için en çok kullandıkları bahane eve kendilerinin ihtiyacının olması oluyor. Haklarını bilen kiracılar bu bahaneyi mahkemeden döndürüyorlar.
Ev sahibinin eve ihtiyacım var bahanesine mahkeme engeli!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında oynanan köşe kapmaca hız kesmeden devam ediyor. Bir ev sahibi için en ideali sık sık kiracı değiştirmek oluyor. Bunun için de kiracıların evden çıkarılması için fırsatçı ev sahipleri her yolu deniyorlar. Bunu sağlayabilen ev sahipleri kiracı değiştirdikçe kiraya zam yapıp daha yüksek kira geliri elde ediyorlar. Ancak haklarını bile bir kiracıları varsa ev sahipleri istedikleri gibi at koşturamıyorlar.

EVE İHTİYACIM VAR BAHANESİ!

Ev sahiplerinin bilinen en klasik bahaneleri kendilerinin eve ihtiyacı olduğu oluyor. Bu gerekçe ile kiracının kapısını çalan ev sahipleri kiracıyı ikna edebilirse evin boşaltılmasını tereyağından kıl çeker gibi sağlıyorlar. Ancak eğer kiracı hakkını biliyorsa ev sahibi için süreç hiç de kolay olmuyor. Bir hukuki süreç yaşanması gerekirken ev sahibi oldukça sancılı bir dönem içerisinde kalabiliyor.

Kiracı ev sahibinin bahanesi ile evden çıkmaz ise ev sahibi yasal yollara başvuruyor. Bunun için ilk olarak arabulucuya gidiliyor. Bu arabulucu aşamasının geçilmesi kanuni zorunluluk. Yaklaşık 1 ay devam eden bu sürecin artından taraflar anlaşamazsa ev sahibi kiracı için tahliye davası açıyor. Asıl mesele ise davanın açılması ile başlıyor.

Ev sahibi eve kendisinin ihtiyacı olduğunu belirterek kiracının evden tahliyesini mahkemeden talep ediyor. Ancak bu durumda mahkeme ev sahibinden bu eve ihtiyacı olduğuna dair durumu belgelendirmesini istiyor. Bu belgelendirme sağlanamazsa ev sahibi mahkemeden eli boş dönüyor.

Mahkeme 2 yıl kadar süreceği için bu süre içerisinde ev sahibinin eve ihtiyacı da kalmamış olabiliyor. Bu halde de mahkeme yine kiracı lehine karar verecektir. Ev sahibi 2 yıl uğraşıp mahkemeden istediği sonucu alamayabiliyor.

Ev sahiplerinin mahkemeden istedikleri kararı çıkartabilmeleri için eve ihtiyaçları olduğunu somut bir şekilde belgelemeleri gerekiyor. Bu da zannedildiği gibi kolay bir durum olmuyor.