Ev sahibi ölürse kira sözleşmesi sona erer mi?

Kira sözleşmeleri ile alakalı çok özel durumlar merak ediliyor. Ev sahibinin ölmesi durumunda kira sözleşmesi ne olur?
Ev sahibi ölürse kira sözleşmesi sona erer mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yapılan anlaşma olan kira sözleşmeleri hakkında bazı özel durumlar merak konusu oluyor. Kira sözleşmesinde taraf olan ev sahibinin hayatını kaybetmesi durumunda kira sözleşmesinin ne olacağı araştırılıyor. Ev sahibi ölürse kiracı evden çıkarılır mı? Ev sahibinin hayatını kaybetmesi kiracıyı etkiler mi?

EV SAHİBİNİN ÖLMESİ İLE KİRA SÖZLEŞMESİNİN DURUMU!

Ev sahibinin hayatını kaybetmesi durumunda kiracı için en gibi değişikliler meydana gelebileceği konusunda yasal mevzuata bakılması gerekiyor. Kira sözleşmesi yasal bir belgedir. Bu yasal belge ile beraber kiracılık süresince uygulanacak kurallar belirleniyor. Taraflar kira sözleşmesinden doğan haklarını kullanabildikleri gibi sorumluluklarını da eksiksiz bir şekilde yerine getirmek zorundalar. Ev sahibinin ölmesinin bu açıdan da önemi bulunuyor.

Ev sahibinin hayatını kaybetmesi kira sözleşmesi üzerinde herhangi bir etki yapmayacaktır. Bu durum evin sahibi değişecektir. Evin yeni sahibi veya sahipleri hayatını kaybeden kiracının mirasçıları olurlar. Bu mirasçılar evin mülkiyetine sahip oldukları için kira sözleşmesinde de taraf haline gelirler. Kira sözleşmesi kesinlikle sona ermez ve kiracı evde aynı koşullarda oturmaya devam eder. Hatta mirasçı yeni ev sahipleri muhtemelen kiracıdan yeni kira sözleşmesi talebinde bulunurlar. Kiracının bu durumda yeni kira sözleşmesi yapmak gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Mirasçı yeni ev sahipleri kiracı onay vermedikçe kiraya 1 TL bile zam yapamazlar.

Kira sözleşmeleri ile alakalı olarak az bilinen bir detaya da dikkat edilmesi gerekiyor. Kira sözleşmeleri hem yazılı hem de sözlü olabilir. Yazılı kira sözleşmesinin olmaması kiracının kira sözleşmesi olmadığı anlamına gelmiyor. Kiracı ev sahibine uzun bir süreçte kira ödemesi yapıyorsa ve yazılı kira sözleşmesi yoksa hukuken sözlü kira sözleşmesi kurulmuştur. Bu durumda da ev sahibinin ölmesi halinde yazılı kira sözleşmesi yapılmış gibi uygulama olacaktır.