Esnaf devletin kendilerine sahip çıkmasını istiyor

Uşak Aşcılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, Parlas, Covid-19 testi pozitif çıkan ve karantinada kalan esnafa devletin sahip çıkmasını istedi.
Esnaf devletin kendilerine sahip çıkmasını istiyor

Parlas, Covid-19 testi pozitif çıkan esnafların cepten yediğini ve borç biriktirdiğini, evini geçindirmekte bile zorlandığını belirtti.

Virüs nedeni ile kapatılan ve geliri kalmayan esnafın iflas noktasına geldiğini söyleyen Parlas,  Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odasına kayıtlı 650 üye olduğunu ve üyelerinin, lokanta, pideci, kafe, pastane ve tatlıcı gibi işlerle uğraştığını hatırlattı.

Esnafa verilen desteğin son derece yetersiz olduğuna dikkat çeken Parlas, “Ülkemizin var olması esnafın varlığı demektir. Bizler esnaf olarak, 40 yıldır vergi veriyorsak bu virüsten dolayı devletimizde 40 gün bakmalı diye düşünüyorum. BAĞKUR primlerinin en azından 2020 yılı sonuna kadar devlet tarafından ödenmesi, kira desteği verilmesi gerekiyor” dedi.

VALİLİKTEN YARDIM İSTEDİ

Uşak esnafının bunalımda olduğunu kaydeden Parlas, “Esnaf dediğin kişi günlük kazanan insandır. Başka geliri de yoktur. Günlük kazanır, günlük yer. Bu para ile de borcunu öder.

Oda Başkanı olarak esnafa yardımcı olmak amacı ile Uşak Valiliğine gittim ve vali yardımcısı ile görüştüm. Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğünden yardım istedim. Bunun mümkün olmayacağını söyledi.

Yurt dışından gelen mültecilere yardım yapılıyorsa esnafımıza da yapılsın.. Yardımlar eşit şekilde esnafımıza dağıtılsın” önerisinde bulundu.