Eşme 5 ayrı ülkeden gelen konuklarını ağırladı

Eşme merkez Galip Çetin İlkokulunun ev sahipliğini yaptığı Erasmus+K219 Projesinde ortak olduğu ülkelerden, İspanya, İtalya, Portekiz, Polonya ve Litvanya ortaklı olup 11 öğretmen, 15 öğrenciyi ağırladı.
Eşme 5 ayrı ülkeden gelen konuklarını ağırladı

Konuk öğrenciler ve öğretmenler öğrencilerin evlerinde konaklayarak ihtiyaçları giderildi ve Türk misafirperverliği en iyi şekilde göstermeye çalışıldı.

Galip Çetin İlkokulu Müdürü Adem Alkan ;. Projenin 2.yılındayız. Türkiye'de öğrenme, öğretme ve eğitim aktiviteleri yapmak için toplandık” bilgisini verdi. Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin d ekonuklarını makamında kabul ederek, onalara günün anısına armağanlar takdim etti.

Erasmus+ Programı’nın Amaçları Nedir?

2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor. Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. Erasmus+ Programı’na bu adın verilmesindeki ana sebep, kamuoyunda daha fazla tanınan, yurtdışında eğitim ve Avrupa işbirliği ile güçlü bir şekilde özdeşleştirilen önceki Erasmus programının bilinirliğinden faydalanmaktır.

Erasmus+ Programı ile Neler Değişiyor?

Erasmus+ Programı, temel amaçlar ve faaliyetler açısından bakıldığında mevcut programdan çok büyük farklılıklar içermiyor. Ancak, mevcut programın etkinliğinin arttırılması, daha kolay uygulanabilir ve sade bir yapıya kavuşabilmesi amacıyla bazı değişiklikler öngörülüyor.,