Erken uyarı merkezi devreye girdi! Uşak Kütahya Aydın Afyon Manisa Denizli İzmir saat verildi tedbirli olun

Tüm Ege Bölgesi için yeni uyarılar peş peşe yapıldı, erken uyarı merkezi devreye girdi. Uşak, Kütahya, Aydın, Afyon, Manisa, Denizli, İzmir saat verildi tedbirli olun...
Erken uyarı merkezi devreye girdi! Uşak Kütahya Aydın Afyon Manisa Denizli İzmir saat verildi tedbirli olun

Erken uyarı merkezi devreye girdi! Uşak Kütahya Aydın Afyon Manisa Denizli İzmir saat verildi tedbirli olun - Doğal afetlerin biri diğerini takip etmeye devam ederken erken uyarı sistemi bir kere daha devreye girdi. Tüm Ege Bölgesi için son dakika uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Ege Denizi'nde fırtına beklendiğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, "Ege Denizi’nde rüzgarın, pazartesi günü (25.03.2024) sabah saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün öğle saatlerinden sonra kuzeyinde, akşam saatlerinden sonra güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Beklenen fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (Deniz ulaşımında aksamalar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

EGE BÖLGESİ İÇİN ŞİDDETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI VERİLDİ!

Marmara’nın Güneyi ve Ege’nin Batısında Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor! Beklenen Hadise Gökgürültülü Sağanak Yağış Beklendiği Yer Yapılan son değerlendirmelere göre;

25.03.2024 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren Çanakkale’nin güney ve doğusu ile Balıkesir çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren Bursa, Bilecik, Aydın, Manisa ve iç kesimleri ağırlıklı olmak üzere İzmir’de yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5-gunluk-tahmin.jpg

Fırtına için ise "Yapılan son değerlendirmelere göre; 25.03.2024 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile zamanla İç Anadolu’nun batısında, güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denilerek Ege Bölgesi için vatandaşların tedbir almaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından peş peşe yapılan açıklamalar sonrasında yerel yönetimler teyakkuz durumuna geçirilirken sel ve fırtına beklenen illerde AFAD ekipleri de acil olarak göreve çağrıldı. Tedbir alınarak olumsuzlukların ortaya çıkması amaçlanırken vatandaşların da zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları istendi.