Engel tanımayan okçular hedefi 12’den tutturdu

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında Uşak Belediyesi tarafından yürütülen ‘Avrupa Kültürel Mirası Geleneksel Okçuluk EU-ARCHERITAGE’ projesinin açılış töreni Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Engel tanımayan okçular hedefi 12’den tutturdu

Açılışın ardından renkli anların yaşandığı Uşak Atapark’ta, kurulan hedef tahtasına proje ortakları ve engelli vatandaşlar ok atışında hedefi 12’den vurdu.

‘Avrupa Kültürel Mirası Geleneksel Okçuluk EU-ARCHERITAGE’ projesi 2018 yılında, Uşak Belediye Başkanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına başvurusu kabul edilerek uygulamaya geçmiş Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı projesi hayata geçti.

EU-ARCHERITAGE Projesi’nin açılış töreninde Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mustafa Tunay, Uşak Okyay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve projenin yurtdışı ortakları katıldı. Açılışta konuşan proje koordinatörü Gülay Gürel, proje hakkında gelen konuklara bilgilendirmelerde bulundu. Gürel, projenin hedefini, “Engelli yetişkinlerin geleneksel okçuluk sporu ve kültürüne yönelik yeni beceriler kazandırılması aracılığıyla, fiziksel ve sosyal kapasitelerinin arttırılması ve kapsayıcı büyüme için sosyal uyumlarının geliştirilmesi ve Avrupa Birliği’nde geleneksel okçuluk kültürel mirasının farkındalığının arttırılması” olarak açıkladı. Projenin hedef grubu ise Avrupa’daki engelli yetişkinler olarak belirlenirken, proje özel hedefi gerçekleştirildiğinde ‘Avrupa’da uyumlu bir toplum ve kapsayıcı büyümeyi sağlanması hedeflenmektir.

Uşak Belediyesi’nin genel koordinatör olduğu projede, Uşak Okyay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği yerel ortaklarken, İrlanda, İsveç, İtalya ve Macaristan ise projenin yurtdışı ortakları olarak tanıtıldı.

Gürel bu önemli projenin gerçekleşmesinde büyük destek veren Uşak Belediyesi’ne ve Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’a teşekkürlerini iletti.

Başkan Yardımcısı Ünal: “Bu Anlamlı Projeleri Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’ın Sayesinde Gerçekleştiriyoruz”

Açılış toplantısında konuşan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Erasmus+ programı kapsamında okçuluk ile ilgili bir proje başlatıldığını aktarırken, proje ortaklarının İrlanda, İsveç, Macaristan ve İtalya olduğunu dile getirdi. Ünal, projenin başlatılmasında Başkan Cahan’ın sanata kültüre ve her projeye her daim önem verdiğini belirterek, Uşak Belediyesi ve Başkan Nurullah Cahan sayesinde bütün projeleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Proje açılış toplantısının ardından Atapark’ta kurulan hedef tahtalarına, proje ortakları ve engelli vatandaşlar eğitmenler eşliğinde ok atışında bulundular. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.