Emekli Uzman Çavuş’un 112 Acil Servisi ile bitmeyen kavgası

Cumhuriyet Mahallesi Yüce Sokak’ta bulunan 112 Acil servisinden rahatsız olan emekli Uzman Çavuş Mehmet Demirel (53) 2013 yılından bu yana açtığı davalarla 112 Acil Servisi’nin başka yere taşınması için mücadele ediyor.
Emekli Uzman Çavuş’un 112 Acil Servisi ile bitmeyen kavgası

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü binasının bitişiğinde bulunan 112 Acil Servisi Demirel tarafından CİMER ve Kamu Denetçiliği gibi kurumlara yapılan şikayetler sonucu, eski SSK Hastanesi bahçesine kaldırılmış. Kendi ifadesine göre; 2022 yılında eski SSK binasında geceleri kaloriferler yanmadığı için soğuk olduğu gerekçesi ile tekrar Yüce Sokak’taki eski yerine gelmiş.

Demirel, şikâyetlerini; “Yüce Sokak İl Sağlık Müdürlüğü köşesinde başlayıp Mehmetçik İlkokuluna kadar uzanan yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğinde dar bir sokaktır. Bu sokakta 2 eczane, Gülsüm Aydoğan ASM, bulunmakta ve bu ASM’ye günde ortalama 1500 insan girip çıkmaktadır. Benimde ikamet ettiğim Yüce Sokak’ın kesiştiği sokaklarda, bir özel gereksinimli çocuklar için okul, Diş Hekimliği Fakültesi gibi oldukça hareketli kamu kurumları bulunmaktadır. Bu yüzden yoğun bir trafik akışı vardır. Bu yoğun trafik akışı çerisinde ambulansları girş çıkışı da problemli olmaktadır.

Sokak sakinleri olarak gece gündüz çalan ambulans sirenleri yüzünde uykuya hasret kalmaktayız. Geceleri ışıkları ad evimizin içine dolarak bizleri uyutmamaktadır. Sokağımızda kaldım olmadığı için okula giden çocuklar da bu yoğun trafik akışında tehlike altında kalmaktadır” şeklinde sıraladı.

Demirel 112 Acil ambulans istasyonun ikamet ettiği sokaktan kaldırılması için hukuki mücadele başlattığını da sözlerine ekledi.