Ehliyet sahipleri son dakika! Bu gelişme hem yaya hem araç sahiplerini etkileyecek yeni ışık geliyor

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber gündeme bomba gibi düştü.
Ehliyet sahipleri son dakika! Bu gelişme hem yaya hem araç sahiplerini etkileyecek yeni ışık geliyor

Ehliyet sahipleri son dakika! Bu gelişme hem yaya hem araç sahiplerini etkileyecek yeni ışık geliyor - Türkiye'de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber gündeme bomba gibi düştü. Gündeme düşen haberlere göre bilim kurgu filmlerinde, oyunda ve bilimkurgu romanlarında sıklıkla karşımıza çıkan otonom araçlar son dönemlerde de büyük teknolojik şirketleri tarafından da el atılarak sokaklarda artık yavaş yavaş sayıları yükselmeye başladı. bu süreçte artık her yerde karşımıza çıkacak bu araçlarla ilgili de trafikte yeni düzenlemeler yapılıyor.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göe artık Amerika'dan gelen açıklamalar da, Kuzey Carolina Üniversitesi bünyesindeki araştırmacılar, bunun her geçen gün yaygınlaşması ile birlikte trafik ışıklarının da değişmesi gerektiğini söyledi.

İnsanların bu süreçte otonom araçlar içinde de ek bir ışık olması gerektiği ifade edilirken otonom araç ve kamyonların da beyaz trafik ışıklarına da insanlar gibi bakmasına gerek kalmayacağı belirtildi. Artık kablosuz iletişim kurulacağı belirtilirken artık insan sürücüleri de yolculara kavşaktan geçen sürücüsüz araçları da takip etmelerini gerektiren bir işaret görevi olacak.

Gelen önerilere bakıldığında ise otonom araçlar için de belirli mesafeler içerisinde kavşaklarda trafik ışıkları iletişimde olunurken bu düzenlemeler sonrasında da trafik akışı daha verimli ve akıllı olacak.

Bu gelen önerilere göre de otonom araçların sağlamış olduğu ve bağlandığı beyaz trafik ışıkları; üzerinde daha fazla da araba bulunan diğer yollara da öncelik vererek optimum hızlar konusunda da büyük örnek olması gerekiyor.

Yeni düzenleme ile birlikte artık arabalarda beyaz ışık aracılıkları ile öndeki araçları takip etmeleri gerketiği de ifade edilirken araç dururlarsa durur, devam etmesi durumunda da yoluna devam edecek. Bir ışıkta otonom araç sayısı azalırsa trafik ışıkları normal 3 'lü olacak. Fazla olursa beyaz ışık kullanılacak.