Ehliyet sahipleri için açıklamalar geldi! Kısıtlı süre kaldı 15 TL ödenmesi gerek yoksa..

Türkiye'de ehliyet sahipleri için kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor.
Ehliyet sahipleri için açıklamalar geldi! Kısıtlı süre kaldı 15 TL ödenmesi gerek yoksa..

Ehliyet sahipleri için açıklamalar geldi! Kısıtlı süre kaldı 15 TL ödenmesi gerek yoksa.. - Türkiye'de ehliyet sahipleri için kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor.  Buna göre ise ehliyeti olan vatandaşlar için süre dolurken bu süreçte vatandaşların da belirtilen tarihlere kadar ehliyetlerini yenilemesi ve ücretini de ödemesi gerekirken kalan süre ve diğer detaylara dair de haberler geldi.

Eski tip ehliyeti olan kişilerin bu süreçte yeni düzenleme sonrası yeni ehliyetler ile düzenleme yapması gerekiyor. Konuya ilişkin de ise eski ehliyeti olanlarda zaman zaman araştırmalar yapılırken İçişleri Bakanlığı'da 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren önce alınan eski ehliyetlerin değiştirilmesine dair duyuru yapılmıştı.

15 LİRA ÖDEMESİ VAR

Türkiye'de ehliyetlerin son olarak 31 Aralık 2024 tarihlerine kadar değiştirilmesi gerekirken bu süreçte eski tip ehliyetleri de yeni tip ehliyetler ile değiştirirken de 15 lira gibi bir ücret ödemesi gerektiği belirtildi.

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Ehliyetin sahibi olan kişinin kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilmektedir.)
  • Sürücüye ait sağlık raporu
  • Ehliyet yenileme ücretinin ödendiğini kanıtlayan, anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine yatırıldığını ispatlayan makbuz, hesap belgesi ya da benzeri bir belge
  • Son altı ay içinde çekilmiş olan bir adet biyometrik fotoğraf
  • Eski sürücü belgesi
  • Kan grubunun yazılı olduğu belge ya da kart
  • Adli sicil belgesi

YAPTIRMAYAN CEZAİ ÖDEMEYLE KARŞI KARŞIYA KALACAK

Türkiye'de eski tip sürücü belgelerini belirtilen tarihlere kadar yenilemeleri gerekirken aksi durumlarda ise araç sürücülerine de eski tip ehliyet için ceza kesileceği ifade edildi.