Eğitimde yaz tatili kısalacak mı? 2023 ara ve yaz tatili tarihleri netleşti

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem sonrasında okullarda ki programlar ileri tarihlere ertelenmişti.
Eğitimde yaz tatili kısalacak mı? 2023 ara ve yaz tatili tarihleri netleşti

Eğitimde yaz tatili kısalacak mı? 2023 ara ve yaz tatili tarihleri netleşti - Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem sonrasında okullarda ki programlar ileri tarihlere ertelenmişti. Ülke genelinde kapatılan okullarında 71 il için de 20 Şubat'ta başlayacağı belirtilirken depremden etkilenen 10 şehirde ise okulların açılma tarihleri 1 Mart tarihine kadar uzatılmıştı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise, "10 ille ilgili değerlendirmemizi de salı günü itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Hangi il ve ilçede 1 Mart itibarıyla eğitim-öğretime başlayacağız, hangilerinde erteleme yapacağız kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan okullar da yaz tatilleri Haziran ayı itibariyle başlayacak. Bu süreçte ikinci dönemlerin 16 Haziran 2023 tarihine sona ereceği ve yaz tatilinin ise bu tarihten sonra başlayacağı ifade edildi. İkinci ara tatil tarihleri de 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında olacak.

YAZ TATİLİ KISALDI MI?

Okullarda yapılan planlamalara göre okulların  2 hafta geç açılması ile birlikte vatandaşlar, okulların yaz tatiline geç girebileceğini bildirdi.