Dünya üzerindeki kaplanların sayısını duyunca gözleriniz dolacak

Geçtiğimiz günlerde Doğal Hayatı Koruma Vakfı yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırmalara göre bütün dünya üzerinde sadece 3900 kaplanın kaldığı belirtiliyor. Zaten yarısına yakın kısmı ise ait olduğu doğada değil hapishane tarzı hayvanat bahçelerinde tutuluyor.
Dünya üzerindeki kaplanların sayısını duyunca gözleriniz dolacak

Dünya ünlü bir vakıf olan ve aynı zamanda yüz binlerce gönüllü üyesi bulunan Doğal Hayatı Koruma Vakfı bir açıklama yaptı. Kısa adıyla WWF olan bu vakfın açıklamasına göre dünya üzerinde sadece 3900 tane kaplan kaldı ve bu kaplanların zaten büyük bir kısmı doğal yaşamlarında değiller. Hayvanat bahçelerinde oldukça büyük bir alanda muhafaza edilen bu hayvanlarının soyunun tükenmesi durumunda ormanlarda pek fazla hayvan kalmayacağını söyleyebiliriz. Dünya üzerinde çok fazla hayvan kalmadı zaten ki kaplan yada aslanların neslinin tükenmesi durumunda ekosistem iyice bozulacak ve küresel ısınma sorunları sebebiyle dünya iyice yaşanamaz bir hal almaya başlayacak.

KAPLANLARIN SOYU İNSAN SOYUNA DAYANIYOR         

Kaplanların soyunun aslına bakarsanız insanlara kadar dayandığı ortaya çıktı. Bilim adamları kaplanların dünya üzerinde milyonlarca olduğunu ve insan soyu kadar eski bir canlı türü olduğunu açıkladı. Şimdi ise milyonlarca kaplan içerisinden sadece 3900 tane kaldı. İnsan soyu her geçen büyüyor ama onun dışındaki bütün canlılar teker teker yok olmaya devam ediyor. Bu tehlikeyle yüz yüze gelen kaplanların sayısının 3900’a kadar düşmesi elbette hem hayvan hem de doğa severleri harekete geçirecektir diye düşünüyoruz.

Sadece ormanlarda değil dünyanın her yerinde kendine yer edinmiş kaplanlar tıpkı insanlar gibi her mevsimde yaşayabiliyorlar. Göç etme gibi bir sorunları olmadığı gibi aynı zamanda insanlar kaplanları güç ve zarafetin tanımı gibi görüyordu. Kaplanların tekrar doğaya bırakılması ve ekosistemi değiştirmeye çalışmamak her şeyi yoluna sokacaktır ama artık bu mümkün değildir. Çünkü insanlar artık kaplan derisi elbiseler giyiyorlar, kaplan derisi çantalar ve ayakkabıları organik diye satıyorlar. Doğa artık ters tepki vermeye başladığında nesli tükenen hayvanların aslında ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anlayacağız.