Dünya Bankası altını olanlara kara haberi verdi! Altın fiyatları tepetaklak olacak 2025 tahmini

Altın fiyatları rekor serisine sert bir düşüş arası vermiş, ardından bir kere daha toparlanma sürecine girmişti. Dünya Bankası 2024 yıl sonu ve 2025 altın fiyatları tahmini beklentisi rakamını açıkladı.
Dünya Bankası altını olanlara kara haberi verdi! Altın fiyatları tepetaklak olacak 2025 tahmini

Dünya Bankası altını olanlara kara haberi verdi! Altın fiyatları tepetaklak olacak 2025 tahmini - Jeopolitik riskler, ekonomik krizler ve savaşlar altın fiyatlarında deyim yerindeyse uçuşa neden olmuştu. Ons altının fiyatı rekor üzerine rekor kırarken Türkiye'de iç piyasada aynı dönemde dolar kurunun da yükselişe geçmesi nedeniyle yaşanan yükseliş daha sert bir şekilde hissedilmişti.

Gram altının fiyatı yakaladığı rekor serisi ile 2 bin 500 TL sınırını geçerek şok yaratırken yıl sonu gram altın fiyatı beklentisi olarak bazı ekonomistler 3 bin TL rakamını vermeye başlamıştı. Altın fiyatları hakkında bir değerlendirmede Dünya Bankası tarafından yapıldı. İşte altın fiyatları tahmini...

2024 YIL SONU VE 2025 YILI ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ BEKLENTİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

Dünya Bankası, altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir rapor yayımladı. Raporda, 2025 yılına odaklanırken 2024 için de önemli tespitlerde bulunuldu. 'Güvenli liman' arayışında olan yatırımcıların favorisi olan altının, 2024 yılında rekor seviyelere çıkarak ortalama fiyatının, 2025'te hafif bir düşüş yaşamadan önce yükseleceği belirtildi. Raporda, gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarından gelen güçlü talebin yanı sıra artan jeopolitik zorlukların, bu yıl boyunca altın fiyatlarını desteklemesinin beklendiği ifade edildi.

altina-fiyat.jpg

Son olarak, raporda altının 2024'te rekor seviyelere ulaşması ve 2025'te hafif bir düşüş yaşamasının beklendiği belirtildi. Gelişmekte olan ülkelerden gelen talep ve artan jeopolitik risklerin, altın fiyatlarını bu yıl destekleyeceği vurgulandı. Ayrıca Orta Doğu'daki çatışmaların doğal gaz, gübre ve gıda fiyatlarını artırabileceği ve yeşil teknolojilere yapılan yatırımların temel metallerin fiyatlarını artırabileceği de raporda yer aldı.

Dünya Bankası Grubu Başekonomisti Indermit Gill'in imzası ile yayımlanan raporda 2024 yılında altın fiyatlarının yükseleceği, 2025 senesinde ise yaklaşık yüzde 4'lük bir düşüş yaşayabileceği değerlendirmesine yer verildi.

NOT: Burada yer alan bilgiler Dünya Bankası tarafından açıklanan raporlardan derlenmiş olup usakgundem.com tarafından haberleştirilmiştir. Bu haber yatırım tavsiyesi olarak değerlendirelemez. Yatırım tavsiyesi değeri bulunmamaktadır.