Duman avcısı gözünü ormanlardan ayırmıyor

Uşak’ın güneybatısında yer alan 1247 rakımlı tepedeki yangın gözetleme kulesinde görevli personel Mustafa Ertürk (23), ormanları kesintisiz 24 saat gözetleyerek yangın başladığı anda haber vererek yangının büyümesini önlüyor.
Duman avcısı gözünü ormanlardan ayırmıyor

Uşak merkezinin güneybatısında yer alan, 1247 rakımlı yükseklikte görev yapan Mustafa Şentürk, sorumluluk alanındaki 10 bini hektarı aşkın ormanlardan gözünü bir an olsun ayırmıyor.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Uşak İşletme Şefliği İtecik Yangın Gözetleme Kulesi görevlisi Mustafa Ertürk, elindeki dürbünle ormanlık alanda gördükleri en küçük dumanı merkeze bildiriyor.

Kayaağıl köylülerinin kule çevresinde yağmur duası yapmasından hemen önce dürbünle Karabol bölgesinden duman çıktığını tespit eden Ertürk, telsizle durumu yetkililere bildirerek itfaiye araçlarının duman çıkan bölgeye yönlenmesini sağladı.

Yaklaşık 1 yıldır bu görevi sürdüren Mustafa Ertürk, işini çok sevdiğini ve tabiatla iç içe yaşamaktan büyük bir zevk duyduğunu belirtti.

Ertürk, “Bizim görevimiz, olası yangınlara karşı en etkin müdahaleyi sağlamak. Burada arkadaşlarımızla dönüşümlü olarak 7/24 kesintisiz gözetleme yaparak ormanlarımızı en iyi şekilde korumayı amaçlıyoruz. Gelecek nesillere yeşil vatan bırakmak amacıyla Orman Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla görevimizi yerine getirmekteyiz." dedi.

Ertürk, vatandaşlardan piknik alanlarında duyarlı olmalarını ve her yerde ateş yakmamalarını, sigara izmaritlerini söndürmeden yola atmamalarını ve orman yangını gördüklerinde ihbarda bulunmalarını istedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)