DSİ KPSS’siz en az ilkokul mezunu işçi alımına başladı! Başvuruları kaçırmayın

Devlet Su İşleri (DSİ) güncel personel alımlarına devam ediyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan son ilana göre DSİ KPSS'siz en az ilkokul mezunu işçi alımına başladı. Başvuruda bulunmak isteyenler için ilan şartları ve detaylar belli oldu.
DSİ KPSS’siz en az ilkokul mezunu işçi alımına başladı! Başvuruları kaçırmayın

DSİ personel alımlarının detayları belli oldu. İŞKUR üzerinden aktarılan son haberin detaylarına göre DSİ İzmir'de personel alımı yapacak. Yapılacak olan personel alımında son başvuruların 31 Mayıs 23.59 olduğu açıklandı.

Kamu kurumları arasında personel alımlarının en sık takip edildiği kurumların başında Devlet Su İşleri geliyor. DSİ, güncel olarak KPSS’li ve KPSS’siz personel alımı yapıyor. Yayımlanan son personel alımında alımları KPSS’siz olacağı açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

En az ilkokul en fazla lise mezunları arasından alım yapılacak. Şoför yük taşıma kadrosu için yapılacak alımların DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’ne olacağı ifade edildi. Eski hükümlü ya da TMY işçi konumunda yapılacak alımlarda adaylarda aranan temel şartlar şu şekilde:

  • İlan edilen kadroya başvurusu sonucu atanmaya hak kazanan aday, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde daimi işçi olarak Şoför-Yük Taşıma kadrosunda istihdam edilecektir.
  • İlan tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • Sınava girmeye hak kazanan adayın Eski Hükümlü belgesini veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralanan belgesini ibraz edebilmesi gerekmektedir.
  • Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak.
  • Sağlık Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik raporu alabilecek durumda olmak.

ekran-goruntusu-2024-05-29-173919.png

NOTER HUZURUNDA KURA ÇEKİLECEK

DSİ personel alımının noter huzurunda kura çekimi ile olacağı belirtildi. Adayların yapılacak işçi alımı sonrasında yapılacak sınavdan 100 üzerinden 60 puan alması gerektiği ifade edildi. Diğer yandan DSİ, yaptığı açıklamasında kuruma ataması yapılan personellerin 3 yıl boyunca nakil talebinde bulunamayacağının altı çizildi. Sınavı asil olarak kazanan adayların arşiv araştırması tamamlandıktan sonra atamasının olacağı belirtildi. Son başvuru tarihi ise 31 Mayıs olarak açıklandı.