DSİ İŞKUR üzerinden 18 yaşını doldurmuş kadın erkek personel alımına başladı

Devlet Su İşleri personel alımlarını takip edenler için güzel haber İŞKUR'dan geldi. DSİ İŞKUR üzerinden 18 yaşını doldurmuş kadın erkek personel alımına başladı. DSİ personel alım KPSS puan şartı var , DSİ personel alım başvuru şartları neler?
DSİ İŞKUR üzerinden 18 yaşını doldurmuş kadın erkek personel alımına başladı

Devlet Su İşleri (DSİ) İŞKUR üzerinden güncel personel alım duyurularına devam ediyor. Aktarılan son habere göre yayımlanan son personel alımında KPSS puan şartının arandığı ve en az lisans mezunlarının başvurabileceği belirtildi. İşte DSİ personel alım başvuru şartları ve merak edilenler..

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

DSİ, yayımladığı personel alımında genel başvuru şartlarının yanı sıra özel başvuru şartlarını da açıkladı. En az lisans mezunu adaylarının başvurabileceği personel alımına ilişkin özel hususlar şu şekilde sıralandı:

"Ziraat Mühendisi (Tarımsal Yapılar ve Sulama) mesleğinde 3 (üç) yıllık deneyime sahip adayların iş yerinde yapacağı işler şu şekildedir;

  • Sulama Birliğinde, Sulama Beyannamesi almak,
  • Su kullanıcıları ile su kullanım sözleşmesini yapmak,
  • Üye kayıtlarının uygunluğunu kontrol etmek,
  • Mesaha çalışmalarını yürütmek,
  • İşletme tesisinin bakım-onarım işlerinde ihtiyaç duyulan malzemenin teminini yapmak,
  • Planlı su dağıtımı, Eylem planlarını ve Uygulama raporlarını hazırlamak,
  • Muayene Raporu hazırlamak"

KPSS PUAN ŞARTI VAR

DSİ, personel alımına ilişkin yayımladığı ilan metninde KPSS puan şartının olduğunu açıkladı. KPSS’den en az 60 puan alan lisans mezunu adaylarının başvurabileceği ifade edilirken, alımların “Ziraat Mühendisi” kadrosu için olacağı ifade edildi.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar en geç bu gece yarısı 23.59’a kadar başvurularını yapabilecek. Ziraat Mühendisi Tarımsal Yapılar ve Sulama kadrosu için yapılacak alımlar için 3 kişinin işe alınacağı ve alımların şu an için geçici olacağı belirtildi. Bunların yanı sıra başvuracak şahısların en az 3 yıllık Tarımsal Yapılar ve Sulama mesleğinde deneyiminin olması gerektiği ifade edildi.

Başvuruları İŞKUR Açık İş İlanları üzerinden yapabilirsiniz. DSİ şu an için Malatya Darende GÖ KPınar Sulama Birliği Başkanlığı bünyesine alım yapıyor.