Dolara karşı savaş başladı! Vatandaşın altına olan ilgisi rekor seviyede

Amerika'nın ülkemizde yaptırım kararının ardından dolarda çok ciddi bir artış gözlendi. Rahip Brunson iade edilmezse yaptırım uygularız diyen ABD başkanı Trump'ın tehdidine karşı Türk milleti elindeki dolarları elden çıkarıp altına yatırım yapmayı daha uygun buldu.
Dolara karşı savaş başladı! Vatandaşın altına olan ilgisi rekor seviyede

Türkiye’nin ajanlık yapan Amerikan vatandaşı rahip Brunson için tutukluluk kararı vermesi oldukça ciddi şeylerin yaşanmasına sebep oldu. Amerikan başkanı Trump, Türkiye’de ajanlık vasfıyla kilisede yada başka kurumlarda çalışan kişilerin tutuklandığını ve salınması gerektiğini söyledi. Bu karar üzerine Türkiye’den çok sert bir red cevabı gelmesi üzerine Trump, Türkiye’ye karşı yaptırımlar uygulayacağını söyledi ve bu söylemin ardından Türkiye’de dolar fırlamaya başladı. 5 liranın üstüne çıkan dolar karşısında ise vatandaşın dolara olan tepkisi yine Türk milletinin nasıl vatan sevdalısını olduğunu ortaya koydu.

DOLARI BOZDURUP ALTINA İLGİ REKOR SEVİYEYE ULAŞTI

Doların artmasıyla birlikte yükselen ateşi söndürmek için vatandaş elindeki dolarları bozdurmaya başladı. Dolarını bozduran veya yatırım yapmak isteyen kişilerin altına olan ilgisinde artış başladı. Dolar ile birlikte artması beklenen Bitcoin fiyatı halen hatırı sayılır bir artış göstermez iken Türkiye’nin altına olan yatırımı arttı. Hükümetin ekonomik anlamda savunması devam ediyor ama elbette karşımızda koskocaman bir Amerika Birleşik Devletleri var ve maalesef Amerika oyunu hiçbir zaman kurallarına göre söyleyen bir firma olmadı.

‘VER PAPAZI AL PAPAZI’ LAFI GÜNDEME OTURDU

Türkiye tutuklu olmasına karar verilen rahip Brunson için Cumhurbaşkanı Erdoğan oldukça düşündüren bir söz söyledi. Amerika’da yaşayan ve yargılanmayan FETÖ terör örgütü elebaşı Gülen’in iadesi halen olmadığı gibi herhangi bir yargılanma söz konusu olmadı. Erdoğan ise Amerika’da olan yargının ülkemizde de olduğunu söyleyerek Gülen’in iadesini istedi. Gülen için ‘Papaz’ lafını kullanan Erdoğan’ın Amerika’ya ‘Ver papazı al papazı’ lafı ise gündeme oturdu. Gülen’in iadesi edilmesi karşılığında Türkiye’de tutuklu yargılanan birçok ABD vatandaşın iadesi yapılacağı söylendi.