Dışişleri Bakanlığı’na en az 27.500 TL maaşla sözleşmeli personel alımı başlıyor

İŞKUR üzerinden yeni bir personel alım haberi yayımlandı. Aktarılan son habere göre Dışişleri Bakanlığı'na en az 27.500 TL maaşla sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyenler için alımın detayları yayımlanan ilanda açıklandı.
Dışişleri Bakanlığı’na en az 27.500 TL maaşla sözleşmeli personel alımı başlıyor

İŞKUR kamu iş ilanları üzerinden yayımlanan son ilana göre sözleşmeli personel alımı yapılacak. Dışişleri Bakanlığı personel alımına ilişkin detaylar tek tek belli oldu. Sözleşmeli bilişim personeli alımına ilişkin alımların şu an için 8 kişi ile sınırlı olacağı ifade edildi.

8 SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALINACAK

Başvuruların yakın zamanda başlayacağı personel alımı için şu açıklama yapıldı:

“Dışişleri Bakanlığı Merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 6. maddesine dayanılarak, 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik”in 8. maddesi uyarınca, uygulamalı/yazılı ve sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 8 (sekiz) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır”

BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanda başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde sayılan genel şartları taşımak
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş ya da muaf olmak
  • Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olduğunu belgelemek

Genel olarak yayımlanan başvuru şartları bu şekildedir. Yayımlanan ilanda alımların Yazılım Uzmanı, İş Analisti, Ağ Uzmanı, Bilgi Güvenliği Uzmanı meslekleri için yapılacak. Özel şartları incelemek için yayımlanan ilana bakabilirsiniz.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Başvuruların 17 nisan tarihinde başlayacağı ve 6 Mayıs tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Alımlar için İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden başvurularınızı tamamlayabilirsiniz.

ekran-goruntusu-2024-04-15-170055.png

Maaşların en az 27 bin 500 TL civarında olacağı tahmin ediliyor.