“Dilimiz Kimliğimizdir"

Uşak Üniversitesi’nin ilk tohumlarını atan Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, “Dilimiz Kimliğimizdir” konulu bir konferans vermek üzere ilimize geldi.
“Dilimiz Kimliğimizdir"

Konferansın düzenlendiği Atatürk Kültür Merkezi 1 No’lu salonda hiç boş yer kalmadı. Öğrencilerden çok, Gülsevin Hoca’nın yetiştirdiği öğretmenler, hocalarını görmek ve yalnız bırakmamak için salonu tıklım tıklım doldurdu.

Eğitim Paydaşları Akademisi’nin sponsor olduğu konferans iki bölüm halinde düzenlendi. İlk Bölümde “Dilimiz Kimliğimizdir” konusunu anlatan TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, yıllar sonra Uşak’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, “2017 Türk Dili Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Gülsevin,   Türkçenin dünyanın en eski dillerinden biri olduğunu vurguladı. Gülsevin, Türkçenin köklülüğüne rağmen birtakım olumsuzluklarla karşı karşıya kaldığını ve 2017 Türk Dili Yılı’nın bu duruma dikkat çekip çözüm yolları bulmak için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Katılımcıların oldukça keyif aldığı konferansı kendine özgü üslubu ile renklendiren Gülsevin, “Dilimiz denilince hangi dil kastedilmektedir? Tabi ki Türkçe dili kast edilmektedir. Türkçe, Türklerin dilidir. Elbette yaşadığı veya gittiği coğrafyalarda başka dillerden alış verişi olmuştur. Karamanoğlu Mehmet Bey, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkçe kullanılması üzerinde ısrarla durmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız 2017 yılını Türk Dili Yılı ilan etmiştir. Ancak, bu ilan 2017 yılında kalmamalı devam etmelidir” dedi.

Gülsevin Hoca, programın ikinci bölümünde Türkçe nedir? Hangi kelimeler Türkçe kabul edilir? gibi konularda bilgi verdi. Finalde Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Hocaların Hocası Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e çiçek ve Gülsevin’in öğrencilerinden oluşan komisyonun hazırladığı 6. Sınıf Türkçe kitabı ve Uşak’ın sembolü olan hediyeler verdi.

Öğrenciler de Gülsevin Hoca’ya çiçek vererek teşekkür etti. TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’in, konferans sonrası Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ı makamında ziyaret ederek kutladığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir