DİKKAT ET UŞAK HIZLA SARARIYORSUN

Koranavirüs risk haritasında mavi olan Uşak’ta vaka sayıları yükselmeye başladı.
DİKKAT ET UŞAK  HIZLA SARARIYORSUN

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili kategoride maviden sarıya doğru ilerleyen ilimizde virüslü hasta sayısı artıyor. Koronavirüslü hasta sayısının 051, oranında artması durumunda Uşak orta riskli (Sarı) iller arasına girecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13-19 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 6-12 Mart tarihleri aralığındaki illerin risk haritasında yüz bin kişide 19,22 olan oran, yeniden güncellenen  13-19 Mart tarih aralığında 19, 49’a yükselmiş görünüyor.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de pandemi servisinde yatan hasta sayısında bir artış olduğu öğrenildi. Öte yandan ölüm oranlarında bir düşüş olduğu ve 20 günde sadece 1 kişin koranavirüs nedeni ile yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Salgında vaka sayısının arttığı Uşak’ta yetkililer uyarı yaparak, “İlimizde vaka sayısı hızla artıyor. Kontrollü normalleşme döneminde daha dikkatli olmak zorundayız” denildi.

Yetkililer vatandaşları; “Lütfen dikkat! İlimizde vaka sayısı hızla artıyor. Kontrollü normalleşme döneminde daha dikkatli olmak zorundayız. Temizlik- Maske-Mesafe başta olmak üzere tüm kurallara uymalıyız. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz” şeklinde uyardı.

(SALİH KILINÇ/HABER)