Dikkat! Araçlarınız çamura bürünecek

Meteoroloji Afyon 5. Müdürlüğü, toz taşınımı uyarısı yaptı. Güneyden esen rüzgârların kentimizde ve pek çok ilde toz fırtınası oluşturması bekleniyor. Toz fırtınası yağmurla karıştığında çamur yağışına neden oluyor. Bu durum belli yerlerde ve arabalarda kirlilik yaratmasının yanı sıra ciddi sağlık problemleri de oluşturabiliyor.
Dikkat! Araçlarınız çamura bürünecek

Bölgemizde Toz Taşınımı Bekleniyor!!

Meteoroloji Afyon 5. Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden yarın (Pazar) akşam saatlerine kadar bölgemizde (Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak) Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceğinden görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı

18.04.2021 00:00 - 18.04.2021 21:00

Oluşması Muhtemel Riskler

Ulaşımda Aksamalar

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAYIN

Uzmanlar "Toz taşınımı, dediğiniz zaman bereket geliyor aslında. Lodosla beraber gelen bu toz taşınımları insanlarda genelde baş ağrısına neden oluyor. Bunun nedeni ise toz dediğimiz kil mineralleri içindeki her türlü elementin bulunması. Bu elementlerinin fazlalığı, vücutta baş ve mide ağrısına neden olabiliyor. Bu dönemlerde özellikle bahar alerjisi olanlar, partikül tutucu maske takmalı, mümkün olduğunca dışarı çıkmamalı" dedi.

“ARAÇLAR ÇAMURA BÜRÜNECEK”

Bir diğer konuya da dikkat çeken uzmanlar; “Hafta sonu yağmurun ardından araçların üzerinin çamur olabileceğini de belirten Prof. Dr. Yaşar, "Mutlaka çamura bürünecektir araçlarımız. Umarım, önümüzdeki hafta yağmur daha çok yağar; çünkü bu tozlar, yağmurla birlikte aşağı iniyor" diye konuştu.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler